Невідомі побили журналіста через розслідування корупційної діяльності Рибалки
Категорія
Події
Дата публікації

Невідомі побили журналіста через розслідування корупційної діяльності Рибалки

Невідомі побили журналіста через розслідування корупційної діяльності Рибалки
Джерело:  apostrophe.ua

У Василькові під Києвом п’ятеро невідомих намагалися викрасти журналіста-розслідувача Олексія Марченка, втім через його опір викрадення завершилося звірячим побиттям. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook розповів громадський активіст Олексій Станчевський. Станчевський додав, що протягом останнього часу Марченко займався розслідуванням діяльності нардепа-радикала Сергія Рибалки та спробою рейдерського захоплення ним торговельної мережі АТБ, повідомляє Апостроф.

«Після низки подібних розслідувань Олексій опинився у лікарні з переламаним носом, струсом мозку та чисельними забоями та синцями. Він погано пам’ятає обличчя своїх нападників, але згадує, що їх було четверо чи п’ятеро, і вони намагалися заштовхати журналіста до свого авто. На щастя, Олексію вдалося вирватися з рук своїх кривдників. Це коштувало йому втрати здоров’я, але, слава Богу, за життя Олексія нині вже можна бути спокійним. Вчора відвідав його у лікарняній палаті. Він з трудом згадує події тієї рокової ночі, у нього постійно болить голова, Олексію дуже важко говорити», - написав Станчевський на своїй сторінці а FB, а також виклав відео 4-хвилинної розмови з постраждалим, прикутим до лікарняного ліжка.

Як пояснив сам Олексій Марченко, посеред вулиці його намагалися заштовхати до мікроавтобусу та викрасти. Втім, розпочалася бійка, яка зірвала плани нападників. Невідомі били журналіста по голові та постійно вигукували «Що ти назнімав!?». Сам Марченко згадує, що протягом останніх кількох тижнів неодноразово отримував анонімні погрози, пов’язані з його розслідуванням рейдерської діяльності народного депутата від РПЛ Сергія Рибалки.

«Всі ці погрози йшли від Сергія Рибалки. З приводу журналістського розслідування АТБ. Тому я думаю, що погрожував та може бути замовником – саме Сергій Рибалка, депутат Верховної Ради. Вони хотіли шахрайським способом заволодіти АТБ. Казали, що там – спонсори терору і так далі. Все було зовсім не так…» - розповів Олексій Марченко, який, втім, попросив припинити інтерв’ю через запаморочення та біль у голові.

Наприкінці свого посту Олексій Станчевський висловив впевненість, що подібний силовий тиск на колег-розслідувачів не зупинить журналістської боротьби проти політичної корупції, і вже дуже скоро депутати-перевертні будуть належно покарані згідно з українським Законом.

«Здається, деякі наші так звані «народні обранці» просто втратили відчуття реальності, сорому та відчуття землі під ногами, коли вирішили вдатися до замахів на життя журналістів у відповідь на розслідування своїх кримінальних вчинків. Дуже скоро все псевдо-депутатське Зло парламентських корупціонерів все одно вилізе наружу і буде обов’язково покаране щирим та справжнім всенародним Добром», - написав Станчевський у FB, побажавши Олексію Марченку якнайшвидшого одужання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?