«Оппоблок» розколовся, частина депутатів виступила за вступ України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

«Оппоблок» розколовся, частина депутатів виступила за вступ України в НАТО

«Оппоблок» розколовся, частина депутатів виступила за вступ України в НАТО
Джерело:  Вести.ru

Депутати з "Опозиційного блоку" виступають за вступ України в НАТО. Такий висновок можна зробити з виступів членів фракції на останньому засіданні парламенту, про це повідомляють Вєсті.

Зокрема, під час розгляду проекту закону №6470 щодо зовнішньополітичного курсу України член "Опозиційного блоку" Юрій Мірошниченко попросив прийняти за основу даний законопроект.

"З великою повагою ставлячись до Коаліційної угоди, до авторів цього законопроекту, я хотів би озвучити позицію нашої фракції. На порядок денний поставлено законопроект, він буде розглянутий. Ми просимо його розглянути за основу в першому читанні", - заявив Мірошниченко.

Подібна позиція йде врозріз з раніше декларованими принципами "Опозиційного блоку" і суперечить настроям електорату політсили. Крім того, стало відомо, що напередодні голосування фракція категорично виступала проти законопроекту про вступ в НАТО. Тому невідомо, чи представляв Юрій Мірошниченко думку всієї фракції.

"Опозиційний блок" досі ніяк не прокоментував позиції члена своєї фракції. Нагадаємо, 8 червня Верховна Рада України голосами 276 народних депутатів підтримала за основу та в цілому законопроект №6470 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зовнішньополітичного курсу України)". Згідно із законопроектом, вступ в НАТО стає пріоритетом зовнішньополітичного курсу України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?