Скасування безкоштовної медицини суперечить Конституції України, - Рабінович
Категорія
Україна
Дата публікації

Скасування безкоштовної медицини суперечить Конституції України, - Рабінович

Скасування безкоштовної медицини суперечить Конституції України, - Рабінович
Джерело:  online.ua

Народний депутат, глава підкомітету з прав людини і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович прокоментував медичну реформу, яку минулого тижня ухвалила Верховна Рада.

Про це він розповів в прямому ефірі програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна», повідомляє ONLINE.UA.

«Перше - найголовніше: скасована незаконно 49 стаття Конституції України про безкоштовне медичне обслуговування. Все, якщо у тебе немає грошей - здихай. Все, державу ти не цікавиш», - резюмує Вадим Рабінович.

За словами політика, за фактом, послуги платні.

«Друге, що вони обіцяли безкоштовно, - я вам розповім на будь-якому прикладі - пологи. Пологи будуть безкоштовні. Відкриваю - читаю: екстрені пологи, ну там сім місяців, щось страшне, безкоштовні. Нормальні - платні. Тепер знаєте, що таке "безкоштовні"? Все теж прекрасно знаєте. Знаєте, що ми два рази будемо платити. Спочатку ми будемо платити державі за обслуговування, а потім ще самого лікаря», - розмірковує Рабінович.

«Вони сказали, що субсидії отримуватимуть всі абсолютно, "не хвилюйтеся", але самого підходу і паперів про субсидії немає. Прийняли закон, за яким незрозуміло, як людям що-небудь компенсують взагалі. У нас тепер не буде швидких допомог, у нас не буде тепер амбулаторій, у нас буде сімейний лікар. Ви знаєте, до чого вони додумалися: що лікар повинен вам надати послугу, потім буде створена єдина - відомство таке - служба їх МОЗ, яка буде розподіляти 80 мільярдів. Лікар вам спочатку надасть допомогу - навіть там, де безкоштовно, - за свій рахунок, лікар сімейний, якого ви знайдете в селі по Google Maps, а потім держава йому поверне гроші. Ви вірите в цю шизофренію, яку придумала ця божевільна жінка, яка приїхала до нас в країну, яка знищує медицину і яка вирвала з залу 227 голосів на шостому голосуванні з 12 "кнопкодавами". І це Революція гідности?»- задається питанням опозиційний парламентарій.

Як вважає Вадим Рабінович, медична реформа "вбила нас", і сьогодні будуть отримувати штрафи ті, хто дожили до пенсії. «Ось результат вашої реформи», - зазначив політик.

Крім того, він закликав запам'ятати тих депутатів, які голосували за зазначену реформу.

Нагадаємо, 9 червня депутати Верховної Ради в першому читанні проголосували за проект Закону України «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» №6327, який змінює підхід до державного фінансування медичних послуг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?