Суркіс змушений продати обленерго, щоб закрити борги ФК "Динамо", - ЗМІ
Категорія
Спорт
Дата публікації

Суркіс змушений продати обленерго, щоб закрити борги ФК "Динамо", - ЗМІ

Суркіс змушений продати обленерго, щоб закрити борги ФК "Динамо", - ЗМІ
Джерело:  УНН

Український бізнесмен, політик і один з віце-президентів УЄФА Григорій Суркіс продає свій пакет акцій в обленерго.

Про це повідомляє УНН з посиланням на джерела в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України, передає ONLINE.UA.

Відомо, що Суркіс вирішив продати акції в «Тернопільобленерго», «Прикарпаттяобленерго» і «Львівобленерго», але не наважується позбавитися від частки в «Запоріжжяобленерго».

Як стверджує один з джерел, Суркіс продає пакети акцій людині, близькій до Адміністрації президента України. Причиною такого рішення бізнесмена стала втрата значних грошових коштів під час націоналізації "Приватбанку".

"Продаючи акції у всіх обленерго, крім Запорізької, Суркіс отримує гарантії повернення втрачених в "Приватбанку" грошей", - сказано в повідомленні джерела.

Непрямим підтвердженням його слів служить рішення Окружного адміністративного суду Києва від 17 травня, яким судді зобов'язали "Приватбанк" повернути особисто сім'ї Суркісів 1,048 млрд грн, 266,2 тис. дол. Та 8 тис. євро, списаних під час проведеної процедури bail-in в процесі націоналізації "ПриватБанку".

Нагадаємо, раніше ЗМІ вже повідомляли, що в результаті націоналізації "Приватбанку" сім'я Суркісів втратила більше 248,6 млн доларів і 574 тис. євро в кіпрській філії банку, як юридичні особи, а також більш 1,04 млрд грн в Україні - як фізичні особи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?