Загальний фінансовий збиток інтернет-провайдера від обшуків оцінюють в 3 млн гривень, - ЗМІ
Категорія
Технології
Дата публікації

Загальний фінансовий збиток інтернет-провайдера від обшуків оцінюють в 3 млн гривень, - ЗМІ

Загальний фінансовий збиток інтернет-провайдера від обшуків оцінюють в 3 млн гривень, - ЗМІ
Джерело:  rbc.ua

Український інтернет-провайдер Wnet назвав необґрунтованими і безпідставними обшуки в офісі компанії, проведені співробітниками СБУ 1 червня 2017 року.

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на прес-службу Wnet, передає ONLINE.UA.

Відомо, що обшук проводився протягом 17 годин, в результаті якого були вилучені маршрутизатори, сервера і жорсткі диски, що забезпечують роботу мережі, більше половини офісних ноутбуків. Загальний фінансовий збиток в компанії оцінюють в 3 млн гривень. У прес-службі підкреслили, що окремо вилучено понад 70 тис. гривень волонтерської допомоги ВСУ, створені технологічні проблеми, постраждала ділова репутація компанії.

У компанії переконані, що дії СБУ несуть пряму загрозу стабільному наданню телекомунікаційних послуг клієнтам компанії - бізнесу, державним структурам і органам влади, серед яких: система держзакупівель Prozorro, ряд посольств і міжнародних організацій, Консультативна місія ЄС в Україні, а також комплексна система відеоспостереження столиці.

За версією Служби безпеки України, ТОВ "Дабл-Ю Нет Україна" (Wnet) має взаємоз'єднання мереж з ТОВ "Кримком Південь" (оператор, що знаходиться в Криму, зареєстрований за законодавством РФ). Але в компанії відзначають, що в квітні 2016 року, був укладений договір на надання послуг між ТОВ "Дабл-Ю Нет Україна" і ТОВ "Кримком Україна".

Крім того, Wnet звинувачують в забезпеченні транзиту трафіку по каналах передачі даних на територію АР Крим.

За словами президента компанії Олексія Клещевнікова, "Дабл-Ю Нет Україна" не веде господарську діяльність і не надає телекомунікаційні послуги на території Криму і ніколи не мала власних каналів на півострові. Крім того, він підкреслив, що Wnet є інтернет-провайдером, а не оператором зв'язку, які експлуатують мережу.

"Відповідно, не має з'єднань з чужими мережами, тому не може мати взаємоз'єднання мереж з ТОВ "Кримком Південь". У грудні 2016- го співробітники НКРЗІ, державного контролюючого органу в сфері телекомунікацій, провели планову перевірку ТОВ "Дабл-Ю Нет Україна". Будь-яких порушень у порядку маршрутизації трафіку виявлено не було ", - заявив Клещевніков.

Більш того, президент компанії звернув увагу на те, що Wnet звинувачують у "Фінансуванні посягання на територіальну цілісність і конституційний лад України (ч. 3 ст. 110_2 Кримінального кодексу України), акцентуючи увагу на цифрі в понад 300 000 грн.

"Фактом є те, що ТОВ "Кримком Україна" - український оператор, з яким у компанії "Дабл-Ю Нет Україна", як і у інших українських операторів/провайдерів, діють господарські договори, за якими здійснюються взаєморозрахунки за надані послуги. За таким ж договорами "Дабл-Ю Нет Україна" і "Кримком Україна" ведуть взаємні розрахунки. За 2 роки "Дабл-Ю Нет Україна" оплатила "Кримком Україна" близько 300 000 грн. "Кримком Україна" оплатила "Дабл-Ю Нет Україна" за цей же період близько 200 000 грн. Це операційна діяльність, яка здійснювалась в межах України. При цьому фактом є те, що за останні 2 роки компанія перерахувала до бюджетів усіх рівнів понад 10 000 000 грн податків і зборів, а також волонтерська допомога на потреби ЗСУ, зібрана з особистих коштів співробітників компаній, склала близько 1 000 000 грн", - наголосив президент компанії.

Також Олексій Клещевніков підкреслив, що компанія проконсультувалася з міжнародними організаціями та зарубіжними партнерами, серед яких: представництво Бізнес-омбудсмена в Україні, посольство Великобританії в Україні, посольство США в Україні, Офіс по залученню і підтримці інвестицій при Кабінеті міністрів України.

"Ми отримали підтримку і запевнення в наданні допомоги в рамках повноважень цих організацій. Будь-який бізнес веде спілкування з державою на різних рівнях: фіскальному, правовому і по лінії безпеки. Таке спілкування не завжди проходить гладко. Протягом майже 20 років роботи компанії на ринку нам вдавалося завжди знаходити способи законного взаємодії з будь-якими державними органами України. Але існують священні поняття, якими ми не торгуємо: честь, совість і патріотизм. Чому з компанії патріотів намагаються зробити зрадників Батьківщини? Кому і навіщо це потрібно? З якою метою формують образ внутрішнього ворога, коли у країни зовнішніх ворогів предостатньо?", - підсумував президент Wnet.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?