Президент ФФУ заявив, що впевнений у безпеці футбольних матчів в Маріуполі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Президент ФФУ заявив, що впевнений у безпеці футбольних матчів в Маріуполі

Президент ФФУ заявив, що впевнений у безпеці футбольних матчів в Маріуполі
Джерело:  прес-служба ФФУ

Президент ФФУ Андрій Павелко висловив свої думки щодо домашніх матчів новачка Прем’єр-ліги ФК "Маріуполь" повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на прес-службу ФФУ.

- Андрій Васильович, вчора ви зробили резонансну заяву про те, що готові їхати до Маріуполя в автобусі будь-якої з команд Прем’єр-ліги. Ви настільки впевнені у безпеці?

- Я впевнений насамперед у тому, що Маріуполь – мирне українське місто, яке заслуговує на великий футбол. Місцева влада та поліція вже надали всі необхідні гарантії. Переважна більшість клубів не висловила жодних сумнівів у тому, чи їхати до Маріуполю. Але якщо хтось занадто хвилюється щодо особистої безпеки – я готовий розділити ризики та поїхати автобусом разом. Якщо треба переконати когось власним прикладом – я це, безперечно, зроблю, від своїх слів ніколи не відмовляюсь.

Терористична загроза нині є в усьому світі і в будь-якому місті України. І це не пов'язано лише з футболом. Загроза є і для концертів, і для решти масових заходів.

- ТОП-менеджер одного з клубів, що не хоче їхати до Маріуполю, заявив, що клубний автобус є «яскравою мішенню для бойовиків». Інший клуб вважає, що щодо «західняків» та «хлопців з Бандерштадту» можуть бути провокації…

- Нагадаю, рік тому в Маріуполі відбувся сольний концерт «Океану Ельзи» на чолі з одним з найвідоміших патріотів України – Святославом Вакарчуком. Прийшов повний стадіон – жодного інциденту! Чи «Океан Ельзи» – менш приваблива мішень для російських терористів, ніж будь-який футбольний клуб України?

Багато наших хлопців загинуло заради миру, який зараз панує в Маріуполі. Футбол – це ознака мирного життя. Ми маємо підтримати жителів міста, на їх долю останні роки випало багато труднощів. На днях у Краматорську розмовляв з нашими бійцями, серед них багато прихильників футболу – вони обурені тим, що дехто відмовляється грати у Маріуполі.

- Але одна справа – один концерт, а друга – цілий футбольний сезон.

- Весь останній рік у Маріуполі грали клуби Першої ліги з усієї країни – від Стрия до Краматорську, від Києва до Миколаєва. Більше того, в травні 2016-го в Маріуполі грала друга команда одного з клубів, який тоді не боявся терористів, а зараз боїться – і його клубний автобус теж без жодних проблем доїхав в обидва боки. Це абсолютно штучно створена проблема. Я закликаю клуби ще раз передивитись усі гарантії безпеки, які їм вже надано та прийняти єдине вірне рішення – відповідно до розкладу матчів приїхати до Маріуполя та подарувати місту свято футболу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?