Довгоочікуваний "безвіз": складнощі перекладу відсутні
Категорія
Україна
Дата публікації

Довгоочікуваний "безвіз": складнощі перекладу відсутні

Довгоочікуваний "безвіз": складнощі перекладу відсутні
Джерело:  online.ua

Довгоочікуваний «безвіз» настав для українців сонячного недільного ранку 11 червня 2017 року. У терміналі D аеропорту «Бориспіль» панувала святкова метушня. Повітряні кульки на стійках здачі багажу для пасажирів Міжнародних Авіаліній України (МАУ) сигналізували, що цей день все-таки настав, тим, хто ніяк не міг повірити, що нарешті українці зможуть відвідувати будь-які куточки ЄС без оформлення віз.
 
Кореспонденту ONLINE.UA пощастило бути на борту першого літака, який прилетів до столиці Литви, Вільнюсу, у рамках прийнятого безвізового режиму.

Як відомо, Литовська Республіка є найбільшою прибалтійською державою, яка входить до Єврозони з 2004 року. За офіційними даними на території Литви проживає менше 1% українців, але це не завадило литовцям дуже тепло зустрічати українських гостей.

Пасажирів рейсу Київ - Вільнюс зустрічали дипломати, серед яких Посол України у Литві Володимир Яценківський, віце-міністр закордонних справ Литви Дарюс Скусявічюс, Представник Єврокомісії в Литві Арнольдас Пранцкявічюс, який виголосив зворушливі слова українським гостям: «Welcome home, you are at home».

Результати опитувань групи «Рейтинг» показують, що 68% жителів Івано-Франківська за останні 5 років жодного разу не відвідували Європу. Сподіваємося, що з «безвізом» все більше українців подорожуватимуть до країн ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?