У французький парламент обрано рекордне число жінок
Категорія
Політика
Дата публікації

У французький парламент обрано рекордне число жінок

У французький парламент обрано рекордне число жінок
Джерело:  Reuters

За результатами парламентських виборів, які пройшли у Франції в неділю, 18 червня, в парламент країни були обрані 223 жінки, що є рекордним показником.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"З 577 новообраних депутатів - 223 людини - жінки, що побило попередній рекорд останніх виборів, в результаті яких до парламенту було обрано 155 жінок", - йдеться у повідомленні.

Крім того, наголошується, що в партії президента Франції Еммануеля Макрона "Вперед, республіка!" жінки складають 47% представників.

Таким чином, Франція перестрибнула з 64-го на 17-е місце в світовому рейтингу жіночого представництва в парламенті і на 6-е місце в Європі, обігнавши Великобританію і Німеччину.

Нагадаємо, на парламентських виборах у Франції перемогу здобув рух президента країни Еммануеля Макрона "Вперед, республіка!", отримавши 308 місць з 577 в нижній палаті Національних зборів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?