Майбутнє світу до 2099 року - прогноз директора Google
Категорія
Технології
Дата публікації

Майбутнє світу до 2099 року - прогноз директора Google

Майбутнє світу до 2099 року - прогноз директора Google
Джерело:  Inventure

Технічний директор Google та відомий технологічний футуролог Рей Курцвейл виступив на початку цього року з черговою порцією прогнозів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Inventure.

Курцвейл, являючись одним з головних дослідників сучасних досягнень в області штучного інтелекту, публікує свої прогнози з 1990-х років. Багато цих передбачень стали академічними.

Якщо зібрати всі прогнози, зроблені за 20 років у книгах, блогах, інтерв'ю та лекціях, можна помітити, що майбутнє з 2019 по 2099 вчений розписав буквально по роках.

2019- Дроти й кабелі для персональних і периферійних пристроїв будь-якої галузі підуть в минуле.

2020- Персональні комп'ютери досягнуть обчислювальної потужності, порівнянної з людським мозком.

2021- Доступ до інтернету покриє 85% поверхні Землі.

2022- у США і Європі прийматимуться закони, що регулюють стосунки людей і роботів. Діяльність роботів, їх права, обов'язки та інші обмеження будуть формалізовані.

2024- Елементи комп'ютерного інтелекту стануть обов'язковими в автомобілях. Людям заборонять сідати за кермо автомобіля, не обладнаного комп'ютерними помічниками.

2025- Поява масового ринку гаджетів-імплантатів.

2026- Завдяки науковому прогресу, за одиницю часу ми будемо продовжувати своє життя на більше часу, ніж минуло.

2027- Персональний робот, здатний на повністю автономні складні дії, стане такою ж звичною річчю, як холодильник або кавоварка.

2028- Сонячна енергія стане настільки дешевою і розповсюдженою, що буде задовольняти всієї сумарної енергетичної потреби людства.

2029- Комп'ютер зможе пройти тест Тьюринга, доводячи наявність у нього розуму в людському розумінні цього слова. Це буде досягнуто завдяки комп'ютерній симуляції людського мозку.

2030- Розквіт нанотехнологій в промисловості, що призведе до значного здешевлення виробництва всіх продуктів.

2031- 3D-принтери для друку людських органів будуть використовуватися в лікарнях будь-якого рівня.

2032- Нанороботи почнуть використовуватися в медичних цілях. Вони зможуть доставляти поживні речовини до клітин людини і видаляти відходи. Вони також проведуть детальне сканування людського мозку, що дозволить зрозуміти деталі його роботи.

2033- Самокеровані автомобілі заповнять дороги.

2034- Перше побачення людини зі штучним інтелектом. Фільм «Вона» в удосконаленому вигляді: віртуальну кохану можна обладнати «тілом», проектуючи зображення на сітківку ока, - наприклад, за допомогою контактних лінз або окулярів віртуальної реальності.

2035- Космічна техніка стане досить розвиненою, щоб забезпечити постійний захист Землі від загрози зіткнення з астероїдами.

2036- Використовуючи підхід до біології, як до програмування, людству вперше вдасться запрограмувати клітини для лікування хвороб, а використання 3D-принтерів дозволить вирощувати нові тканини і органи.

2037- Гігантський прорив в розумінні таємниці людського мозку. Будуть визначені сотні різних субрегіонів зі спеціалізованими функціями. Деякі з алгоритмів, які кодують розвиток цих регіонів, будуть розшифровані і включені в нейронні мережі комп'ютерів.

2038- Поява роботизованих людей, продуктів трансгуманістічних технологій. Вони будуть обладнані додатковим інтелектом (наприклад, орієнтованим на конкретну вузьку сферу знань, повністю охопити яку людський мозок не здатний) і різноманітними опціями-імплантантами - від очей-камер до додаткових рук-протезів.

2039- наномашин будуть імплантуватися прямо в мозок і здійснювати довільне введення і виведення сигналів з клітин мозку. Це призведе до віртуальної реальності «повного занурення», яка не зажадає ніякого додаткового обладнання.

2040- Пошукові системи стануть основою для гаджетів, які будуть імплантуватися в людський організм. Пошук здійснюватиметься не тільки за допомогою мови, а й за допомогою думок, а результати пошукових запитів будуть виводитися на екран тих же лінз або окулярів.

2041- Гранична пропускна здатність інтернету стане в 500 млн разів більше, ніж сьогодні.

2042- Перша потенційна реалізація безсмертя - завдяки армії нанороботів, яка буде доповнювати імунну систему і «вичищати» хвороби.

2043- Людське тіло зможе приймати будь-яку форму, завдяки великій кількості нанороботів. Внутрішні органи будуть замінювати кібернетичними пристроями більш кращої якості.

2044- Синтетичний інтелект стане в мільярди разів більш розумним, ніж біологічний.

2045- Наступ технологічної сингулярності. Земля перетвориться в один гігантський комп'ютер.

2099- Процес технологічної сингулярності поширюється на весь Всесвіт.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше штучний інтелект Google AlphaGo виграв партію го з кращим у світі гравцем Ке Цзе.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?