У старшій школі вивчатимуть степ-аеробіку та як поводитись у соцмережах
Категорія
Україна
Дата публікації

У старшій школі вивчатимуть степ-аеробіку та як поводитись у соцмережах

Міністерство освіти і науки України
У старшій школі вивчатимуть степ-аеробіку та як поводитись у соцмережах

Міністерство освіти і науки України оприлюднило нові навчальні програми для учнів 5-9 класів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Міносвіти.

Всього оновили 40 програм.

"Оновлення програм основної школи з урахуванням компетентнісного підходу – це ще один, значний крок до Нової української школи. Її впровадження розпочнеться 1 вересня 2018 року. Однак нинішні школярі не можуть чекати, зміни повинні відбуватися вже сьогодні. Тому певні елементи майбутнього стандарту будуть реалізовані в основній школі з нового навчального року", – розповідає заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей.

Під час розробки програм враховували ключові компетентності Нової української школи. Поки зосередили увагу на чотирьох: "Здоров'я і безпека", "Підприємливість та фінансова грамотність", "Громадянська відповідальність" і "Екологічна безпека та сталий розвиток".

Читайте також: Міністр освіти розповіла, скільки вчителів потрібно перевчити в Україні

До прикладу, у межах лінії "Підприємливість та фінансова грамотність" учнів навчатимуть формувати свій бюджет, заощаджувати чи робити інвестиції. Формувати фінансову грамотність будуть не лише на уроках математики чи економіки, а й на уроках української мови та літератури. Так, під час вивчення твору "Пригоди Тома Сойєра" акцентуватимуть на підприємницьких здібностях головного героя. Він перетворив неприємну роботу з фарбування паркану на яскравий і ефективний "підприємницький проект".

На уроках літератури вивчатимуть творчість сучасних українських письменників. Серед таких Оксана Забужко, Юрій Винничук та Леся Вороніна.

Зміни також торкнулися і програм дисципліни “Україна і світ”. Школярам пропонується вивчити Угоду про асоціацію України з ЄС та безвізовий режим з Євросоюзом.

Також розширено список модулів з фізкультури (регбі, Корфбол, степ-аеробіка, чірлідінг).

На уроках предмету "Основи здоров'я" - безпеку в інтернеті та соціальних мережах.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Кабмін затвердив пропозицію Міністерства освіти і науки щодо програми реформування середньої освіти, яка викликала бум в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?