У Києві поліція знешкодила злочинну групу банкоматних злодіїв
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві поліція знешкодила злочинну групу банкоматних злодіїв

У Києві поліція знешкодила злочинну групу банкоматних злодіїв

У Києві поліція знешкодила злочинну групу злодіїв, які пограбували банкомати на 3,5 млн гривень.

Про це йдеться у прес-службі Департаменту кіберполіції Національної поліції України у Facebook, повідомляє ONLINE.UA.

"Злочинна група складалась із п’яти осіб та займалась викраденням грошей з банкоматів українських банків шляхом втручання в їх роботу за допомогою вірусу. Одного із учасників групи вже затримано в порядку статті 208 КПК України. Поліція проводить заходи направлені на встановлення місця перебування та затримання інших учасників злочинної групи", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що правоохоронці спільно з працівниками служби безпеки одного з українських банків викрили злочинне угруповання. Так, зловмисники, шляхом втручання в роботу банкоматів з використанням шкідливого програмного коду (вірусу), заволодівали грошима з касет банкоматів. Всього було викрадено близько 3,5 млн гривень.

Під час вчинення злочинів, з метою маскування своєї зовнішності, зловмисники використовували перуки, окуляри та інші речі, що унеможливлювало їхню ідентифікацію. За оперативною інформацією, ця злочинна група причетна до скоєння менше 10 крадіжок з банкоматів.

Одного із членів угрупування оперативники затримали на території Голосіївського району столиці саме під час вчинення чергової крадіжки з банкомату.

Наразі, розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин), ч. 4 ст. 185 (крадіжка) КК України. Одного з фігурантів повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину. Він затриманий в порядку ст. 208 КПК України.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Національна поліція України взяла участь у першому саміті з кібербезпеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?