Генпрокуратура розслідує причетність двох бізнесменів і заступника мера Дніпра до корупційної схеми у сфері ЖКГ, - нардеп
Категорія
Україна
Дата публікації

Генпрокуратура розслідує причетність двох бізнесменів і заступника мера Дніпра до корупційної схеми у сфері ЖКГ, - нардеп

Генпрокуратура розслідує причетність двох бізнесменів і заступника мера Дніпра до корупційної схеми у сфері ЖКГ, - нардеп

Податківці під керівництвом Генпрокуратури зупинили корупційну схему по розкраданню коштів, які платили комунальникам громадяни Дніпра та інших міст Дніпропетровської області за обслуговування багатоквартирних будинків, тепло і водопостачання.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українські Новини".

Таку заяву у своєму Facebook зробив позафракційний народний депутат Верховної Ради України Віталій Купрій.

За словами депутата, протягом 2016-17 років комунальні служби Дніпра користувалися так званими "податковими ямами", куди було спрямовано понад 500 млн гривень. В результаті чималу частку квартплати, платежів за тепло і воду перевели в готівку, а також вивели в офшори.

"За даними Генпрокуратури, за цією угодою стоять підприємці - громадяни України, США та Ізраїлю брати Володимир та Леонід Дубинський, які знаходяться у розшуку ФБР за шахрайство. Йдеться про будівельні афери в місті Сакраменто у 2006-08 роках, в результаті яких зникло більше 20 млн доларів коштів приватних інвесторів", - пише Купрій.

Як стверджує нардеп, у розпорядженні Генпрокуратури є дані про те, що брати Дубинські входили у змову з місцевою владою у Дніпрі, Кривому Розі та Кам'янському і за хабарі домагалися призначення своїх людей на посади директорів комунальних підприємств, які надають послуги в сфері ЖКГ. Саме ці посадові особи направляли 20% отриманих від громадян коштів у «податкові ями», зазначає Купрій.

Нардеп підкреслив, що тільки комунальні підприємства міської ради Дніпра отримали 106 мільйонів гривень за ремонтні та будівельні послуги, які фактично не були надані. Крім того, було ухилення від сплати податків на 17 млн гривень.

Віталій Купрій також надав схему передбачуваного розкрадання коштів, у якій бере участь Володимир Дубинський, а також заступник Бориса Філатова з питань житлово-комунального господарства Михайло Лисенко.

За даними нардепа, Лисенко та інші чиновники підозрюються Генпрокуратурою в одержанні неправомірної вигоди від використання подібних схем.

Нагадаємо, що 26 квітня дніпровський активіст ОСББ Сергій Варфоломій з іншими представниками об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та журналістами проекту "СТОП Корупція" прийшли до мерії Дніпра, щоб розібратися, чому їх об'єднання відсутні у списках учасників міської програми підтримай ОСББ, незважаючи на своєчасно подані заявки. Далі в кабінеті у Михайла Лисенка відбулася сутичка між Сергієм Варфоломієм і чиновником через звинувачення Лисенко в корупції з боку активіста. Пізніше, за словами журналістів "СТОП Корупції" до кабінету Лисенко прийшов мер Дніпра Борис Філатов з охороною, вплутався в бійку і також вдарив Сергія Варфоломія по обличчю. Після чого активісту була викликана бригада лікарів. Від рукоприкладства з боку вищих посадових осіб мерії Дніпра постраждав також журналіст проекту "СТОП Корупція" Артем Лагутенко. У свою чергу, віце-мер Дніпра Михайло Лисенко заявив, що активіст напав на нього першим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?