Експерти порівняли якість життя в Києві та передмісті, опитавши місцевих жителів
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерти порівняли якість життя в Києві та передмісті, опитавши місцевих жителів

Експерти порівняли якість життя в Києві та передмісті, опитавши місцевих жителів
Джерело:  fakty.ua

Якість життя в населених пунктах, розташованих недалеко від Києва, значно нижче, ніж в столиці.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Факти і коментарі »

Це випливає з результатів дослідження, ініційованого громадською організацією «Громадська рада Крюківщіні».

Експерти вирішили з'ясувати, наскільки правдиві обіцянки забудовників, і проаналізували рівень задоволеності киян і жителів передмістя якістю життя в своїх населених пунктах.

В опитуванні брали участь жителі Броварів, Вишневого, Ірпеня, Софіївської Борщагівки та Києва.

Респондентів просили оцінити своє місто за п'ятибальною шкалою від «зовсім незадоволений» до «повністю задоволений» за наступними критеріями: інфраструктура, зелені насадження, розважальний потенціал міста, наявність водойм, чистота і екологія міста, зручність транспорту.

Результати отриманого соцопитування (без урахування 4,3% не визначилися) наступні: з великим відривом лідирує Київ (35%), на другому місці - Ірпінь (21%), третій ступінь дістався Броварам (17%), на четвертому місці виявилося Вишневе (15 %), на п'ятому - Софіївська Борщагівка (12%).

За словами керівника ГО «Громадська рада Крюківщіні» Олени Цибульської, в даному соцопитуванні взяли участь 2065 чоловік, в середньому по 413 жителів на кожен населений пункт.

«Відповіді виявилися репрезентативними і обґрунтованими, похибка вимірювання склала 2,8 відсотки і знаходиться у межах допустимої норми», - зазначила вона.

Також Цибульська додала, що частина жителів передмістя опитані в столиці, «прямо на зупинках транспорту, розташованих на околицях Києва, куди люди добираються, щоб потрапити на роботу».

Дослідження на тему «Оцінка якості життя в Києві та Київській області» проводилося з 22 по 28 травня аналітиками громадської організації «Громадська рада Крюківщіні» за підтримки фахівців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?