Рабінович розкритикував введення автоматичного арешту рахунків боржників
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рабінович розкритикував введення автоматичного арешту рахунків боржників

Рабінович розкритикував введення автоматичного арешту рахунків боржників
Джерело:  finance.bigmir.net

На намір Ради ввести автоматизований арешт коштів на банківських рахунках боржників різко відреагував народний депутат і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович.

Про це йдеться на Finance bigmir)net, повідомляє ONLINE.UA.

При мінімально необхідних 226 за прийняття за основу законопроекту № 6232 проголосували 253 народних депутати. Про це нардеп написав на своїй сторінці у Fаcebook.

«Це законопроект, за який вчора проголосували «ББП» з «Народним фронтом» і «Опозиційний блок», - заявив він. Як зазначається, прийняття даного законопроекту загрожує українцям тим, що їх залишать без засобів на прожиток: за борги можуть моментально забрати останні гроші й майно.

«У господарському та цивільному видах судочинства вводиться можливість стягнення беззаперечної заборгованості у порядку наказного провадження», - пишуть у пояснювальній записці. Відповідно до неї заява про видачу судового наказу розглядається без виклику заявника та боржника, а також без проведення судового засідання.

Також за заявою стягувача суд може накласти арешт на грошові кошти особи, яка має заборгованість, яка не оскаржується зазначеною особою або підтверджена судовим рішенням, що набрало законної сили. Так, за заявою особи, якій належить право вимоги про стягнення беззаперечної грошової заборгованості за письмовими договорами, що не перевищує 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (160 000, 00 грн), суд видає наказ про стягнення заборгованості з боржника.

У цивільному судочинстві наказне провадження зможуть застосовувати для розгляду не тільки вимог про стягнення аліментів, а й про повернення вартості товару неналежної якості, про стягнення фізичною особою беззаперечної заборгованості з юридичної особи або фізичної особи - підприємця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?