Рада ввела штрафи та тюремні терміни за жорстоке поводження з тваринами
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада ввела штрафи та тюремні терміни за жорстоке поводження з тваринами

Верховна Рада України
Рада ввела штрафи та тюремні терміни за жорстоке поводження з тваринами

Верховна Рада прийняла законопроект, який переводить адміністративну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами в розряд кримінальних.

Таке рішення у четвер, 22 червня, підтримали 257 нардепів, повідомляє ONLINE.UA.

Так, законом вносяться зміни до Кримінального кодексу та Кодексу про адміністративні правопорушення доповнили статтею "жорстоке поводження з тваринами".

Тепер знущання над тваринами, яке спричинене із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів, караються арештом на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років.

Знущання, вчинені у присутності малолітнього, караються обмеженням волі від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Ці ж дії, вчинені з особливою жорстокістю або групою осіб, караються терміном від 5 до 8 років.

Крім того, в Кодексі про адміністративні правопорушення посилюється відповідальність за жорстоке поводження з тваринами і передбачити штраф у розмірі 200-500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3,4-8,5 тис. грн).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?