Укрзалізниця звинуватила ОККО у завищенні цін на паливо
Категорія
Україна
Дата публікації

Укрзалізниця звинуватила ОККО у завищенні цін на паливо

Укрзалізниця звинуватила ОККО у завищенні цін на паливо
Джерело:  NV

ПАТ «Укрзалізниця» звинуватила ПП "ОККО-Бізнес Контракт" у завищенні цін на паливо, й закликала постачати дизельне пальне для потреб галузі відповідно до укладеного контракту.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Укрзалізниці", інформує "Новое время", повідомляє ONLINE.UA.

"Спроби приватного підприємства безпідставно підняти ціну завдають шкоди державному перевізнику і шкодять перевізним процесам", - йдеться у повідомленні.

В "Укрзалізниці" зазначили, що "ОККО-Бізнес Контракт" має діючий контракт з філією ПАТ - Центр забезпечення виробництва - на постачання 10 тис. тонн дизельного палива, укладеного 28 лютого 2017 року.

При цьому, за даними прес-служби, підприємство відмовилося виконувати умови контракту, мотивуючи це низькою ціною, і вимагало підняти ціну до 21,671 тис. грн/тонна (пропозиція від 19 червня), у той час як за даними OilNews оптові ціни опустилися нижче 20,5 тис. грн/тонна.

"Таке економічно необґрунтоване підвищення відразу було б розцінено правоохоронними органами, як нанесення збитків державному підприємству в розмірі понад 11 млн грн", - повідомила компанія.

14 червня Центр забезпечення виробництва надав рознарядку ПП на відвантаження 10 тис. тонн пального. За умовами договору ця рознарядка має бути виконана до 20 червня 2017 року включно. Однак жодної тонни пального відвантажено не було, а 21 червня, коли філія ЦОП вже могла виставити штрафні санкції за його невиконання, було отримано рішення суду за позовом "ОККО-Бізнес Контракт" з підняття ціни, згідно з яким сторонам заборонено вчиняти будь-які дії щодо цього контракту.

"Окремі постачальники дизпалива для потреб Укрзалізниці враховують ринкову ціну тільки в разі її збільшення і відмовляються коригувати ціну поставок, коли відповідна ринкова ціна знижується", - йдеться у повідомленні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?