На Україну обрушилася масштабна хакерська атака: список постраждалих
Категорія
Україна
Дата публікації

На Україну обрушилася масштабна хакерська атака: список постраждалих

На Україну обрушилася масштабна хакерська атака: список постраждалих

У вівторок, 27 червня, вся Україна опинилася під ударом невідомих хакерів.

Список суб'єктів, які в більшій чи меншій мірі постраждали від кібератаки, приводить ZN.UA, повідомляє ONLINE.UA.

Компанії:
"Укрзалізниця", аеропорт "Бориспіль", аеропорт "Жуляни", Епіцентр, Нова Пошта, ДТЕК Укренерго, Київенерго, Мережа заправок ТНК, Мережа заправок WOG, ПCГ "Ковальська", ТРК "Люкс", Київводоканал, Київський метрополітен, concert.ua, Lifecell, Київстар, Vodafone Україна, ДП "Антонов", ДП "Документ".
Банки:

"Ощадбанк", "Укрсоцбанк", "Укргазбанк", "ОТП Банк", "ПІБ" (РФ), банки ТАСС.
ЗМІ:

24 канал, Канал ATR.
Відомства:

Кабінет Міністрів України, Міністерство фінансів України, Сайт Львівської міськради.

Вірус-вимагач, який заблокував безліч сайтів та інформаційних порталів в Україні, активізується за допомогою посилання, яке надсилається на пошту з невідомої адреси. Про це стало відомо сайту "Страна" з джерел в одному з комерційних банків.

За словами працівників банківського сектора, їм на пошту приблизно за годину до оповіщення з НБУ приходили листи від невідомого адресата з "лівими" посиланнями.

Айтішники однієї з київських редакцій, перевірили один із заражених комп'ютерів, і виявилося, що вірус знищив всі дані на жорсткому диску.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що творцями вірусу Wanna Cry, що заразив комп’ютери 150 країн світу, були жителі півдня Китаю, Гонконгу, Тайваню або Сінгапуру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?