МАУ змінює умови реєстрації на свої рейси
Категорія
Україна
Дата публікації

МАУ змінює умови реєстрації на свої рейси

МАУ змінює умови реєстрації на свої рейси
Джерело:  МАУ

З 1 липня реєстрація на стійці в аеропорту стане платною для пасажирів рейсів МАУ Київ – Рига та Рига – Київ. Вартість сервісу – 20 євро. У МАУ повідомляють, що в подальшому ця практика пошириться на всю маршрутну мережу перевізника.

При цьому нещодавно МАУ значно розширила можливості онлайн і автоматичної реєстрації на свої рейси, зробивши ці послуги доступними багатьом певним категоріям пасажирів, які раніше не мали можливості зареєструватися віддалено з технічних причин.

З 22 червня скористатися опцією віддаленої реєстрації можуть наступні категорії:

  • пасажири, які подорожують із дитиною;

  • несупроводжувані діти з 5 до 16 років;

  • пасажири, які перевозять тварин;

  • пасажири з особливими потребами, в тому числі з обмеженою руховою активністю та/або потребують додаткового кисню під час польоту;

  • пасажири, які перевозять зброю.

В авіакомпанії підкреслюють, що робота з впровадження IT-рішень, які дозволяють віддалено реєструвати пасажирів перерахованих вище категорій, велася давно, оскільки онлайн чек-ін дозволяє скоротити один з етапів передпольотної підготовки – очікування в черзі на реєстрацію в аеропорту, що особливо актуально для сімей з дітьми та пасажирів з особливими потребами.

Тепер пасажири можуть самі обирати найбільш прийнятну для себе форму реєстрації на рейс:

Самостійна реєстрація онлайн

Період: відкривається за 48 годин і закривається за 40 хвилин до вильоту для всіх категорій пасажирів більшості рейсів МАУ. Пройти онлайн реєстрацію можна з мобільного пристрою навіть безпосередньо в аеропорту перед вильотом.

Умови: необхідно оволодіти навиком самостійної реєстрації на сайті перевізника або через мобільний додаток (який треба спершу завантажити).

Переваги: економія часу в аеропорту, самостійний вибір місця в салоні.

Обов'язки пасажира: роздрукувати посадковий або зберегти його на портативний електронний пристрій

Автоматична реєстрація

Період: починається за 12 і закінчується за 4 години до вильоту для пасажирів економ класу більшості регулярних і чартерних рейсів МАУ

Умови: паспортні та контактні дані пасажира (номер телефону та електронну адресу) повинні бути коректно внесені в бронювання; пасажир не зареєструвався онлайн раніше.

Переваги: економія часу в аеропорту.

Недоліки: місце в салоні присвоюється автоматично згідно типу тарифу.

Обов'язки пасажира: роздрукувати посадковий або зберегти його на портативний електронний пристрій

Реєстрація на стійці в аеропорту

Період: відкривається за 2 години і закривається за 40 хвилин до вильоту для всіх категорій пасажирів

Умови: наявність квитка, паспорта та інших необхідних документів

Переваги: немає

Недоліки: раннє прибуття в аеропорт, очікування в черзі, обмежений вибір місць в салоні за залишковим принципом, можливі додаткові витрати.

Практика платної реєстрації на стійці в аеропорту давно використовується багатьма європейськими перевізниками. Так, у авіакомпаній airBaltic та Wizz Air тариф становить 30 євро. У лоукоста Ryanair послуга роздруківки посадкового талона в аеропорту коштує 15 євро, а реєстрація на стійці – 50 євро. Ця практика пов'язана з прагненням авіакомпаній скоротити витрати на аеропортове обслуговування пасажирів, перевівши максимальну кількість послуг в режим онлайн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?