Український режисер Кіра Муратова стала членом журі кінопремії "Оскар"
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Український режисер Кіра Муратова стала членом журі кінопремії "Оскар"

Український режисер Кіра Муратова стала членом журі кінопремії "Оскар"
Джерело:  app.oscars.org

Український режисер Кіра Муратова стала членом Американської кіноакадемії і увійшла до складу журі, які оцінюють претендентів найпрестижнішої кінопремії "Оскар".

Про це йдеться на офіційному сайті кіноакадемії, повідомляє ONLINE.UA.

Зазначається, цьогоріч стати членом Американської кіноакадемії запросили 744 людини з 57 країн, в цьому списку опинилася й українка.

Наразі Кіра Муратова член українського оскарівського комітету, який визначає, кого номінувати на "Оскар" від України.

Читайте також: Леонардо Ді Капріо віддав свій "Оскар" слідчим

Цікаво, що цього року 39% запрошених жінок. Це пов'язано з тим, що в 2015 році організаторів "Оскара" звинувачували у гендерній та расовій нерівності, так як більшість академіків - білі чоловіки.

Варто також відзначити, що Кіра Муратова увійшла до списку кіноакадеміків разом з досить відомими режисерами, серед яких зустрічається Гай Річі, Кім Кі Дук, Баррі Дженкінс та інші.

Кіра Муратова - академік Національної академії мистецтв України, народна артистка України і лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка. Раніше режисер входила до складу комітету, який відбирав номінантів на премію "Оскар" від України в категорії "Кращий іноземний фільм". В минулому році режисер відзначила 80-річний ювілей. Фільмографія Кіри Георгіївни включає два десятка повнометражних і короткометражних картин.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше британський актор Деніел Дей-Льюїс, який тричі нагороджений премією "Оскар" за кращу чоловічу роль, оголосив про завершення акторської кар’єри.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?