У Кононенко та Березенко немає рекламного бізнесу в «Борисполі», - експерт
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кононенко та Березенко немає рекламного бізнесу в «Борисполі», - експерт

У Кононенко та Березенко немає рекламного бізнесу в «Борисполі», - експерт

Журналісти програми «Схеми» свідомо переплутали назву компаній у розслідуванні про рекламний бізнес в аеропорту «Бориспіль», вважає експерт і громадський діяч Поярков, про що пише «КП в Україні», повідомляє ONLINE.UA.

За словами експерта, вони свідомо повідомили неправдиву інформацію, що нібито фірмі, пов'язаній з заступником голови фракції БПП Сергієм Березенко, а також з оточенням першого заступника голови цієї фракції Ігоря Кононенко, без конкурсу надали право на розміщення реклами на території терміналу D аеропорту «Бориспіль», що є брехнею. Журналісти, розповідаючи про діяльність компанії «Ін Лайн», підмінили назву і свідомо не помітили дефіс в назві компанії. «Ін Лайн» дійсно займається рекламним бізнесом в аеропорту Бориспіль, але вона ніяк не пов'язана з керівництвом фракції БПП в парламенті. Сенсацію вони побудували на підставі інформації про іншу компанію, в назві якої міститься дефіс «Ін-Лайн». Дана компанія раніше називалася "Аверос" і в ній дійсно була засновником сестра депутата від БПП Ігоря Кононенко, яка вийшла із засновників на початку 2015-го року. Компанія «Ін-Лайн», ніколи не мала відносин з аеропортом "Бориспіль" і в цілому не вела ніякої діяльності здаючи мінімальні декларації, щоб не втратити свідоцтво платника ПДВ.

«Журналісти «Схем» в гонитві за сенсацією постійно брешуть і порушують закон. Вони незаконно стежать за різними людьми і не гребують підробляти і фальсифікувати інформацію. Дуже яскравий приклад грантоїдів, які за гроші платників податків США і Великобританії брешуть і створюють конфлікти. Не одне з розслідувань «Схем» не закінчилося розслідуванням в правоохоронних органах, тому, що розслідування фейкові та маніпуляційні. Вони роблять псевдосенсації і створюють тиск на владу, виступаючи в ролі чорних піарників в законі. Напевно таке завдання їм ставили їх керівники. Вся діяльність «Схем» підлягає контролю з боку СБУ. Агенти впливу в державних ЗМІ, які свідомо розгойдують човен і налаштовують телеглядачів проти влади і політиків - неправдивою інформацією», - заявив Поярков.

Репортери «Схем» не перевірили інформацію про діяльність фірми «Ін-Лайн». Так, з моменту створення, вересень 2014 року, за цей час, липень 2017 року, підприємство фактично діяльності не вело. Ніякі рекламні послуги на території аеропорту «Бориспіль» не продавало. Зазначене підприємство - платник ПДВ. ТОВ «Ін-Лайн» продає послуги щомісяця ТОВ «Експерт медіа плюс» на 8500 грн., у т.ч. ПДВ (консультування з питань комерційної діяльності та управління) і платить в бюджет щомісяця 1417,00 грн ПДВ, щоб не втратити свідоцтво платника ПДВ, що підтверджується виписками банку, деклараціями про прибуток і деклараціями ПДВ. Ніхто з керівництва БПП або їх родичів до діяльності компанії відношення не має.

«Журналістам «Схем» підкинули фейкові матеріали і вони із задоволенням за це вхопилися, чим у черговий раз довели, що вони ніякі не журналісти, а звичайні чорні піарники, що діють в інтересах конкретних політичних сил. Представники яких постійно з'являються як експерти в кадрі «Схем» в дуже позитивному світлі», - стверджує Поярков.

У прес-службах БПП відмовилися від коментарів, Кононенко та Березенко, пославшись на те, що це не перший випадок свідомої маніпуляції і брехні з боку програми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?