12 причин провести відпустку в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

12 причин провести відпустку в Україні

12 причин провести відпустку в Україні
Джерело:  Matador Network

Американський режисер і блогер Артур Вей зізнається в любові до України.

Про це він розповів у колонці для Matador Network, переклад якої зробив ONLINE.UA.

Хоча Україна - це найбільша країна Європи, мандрівники не так часто приїжджають сюди. Більшість іноземців з працею знайдуть цю країну на карті, незважаючи на її розмір. Нещодавно мене запросили в тур по маловідомих місцях України. Мені так сподобалося, що після туру я вирішив залишитися і досліджувати цю країну самостійно. І ось чому:

1. Неймовірна природа

Так виглядають Карпатські гори на заході. Україна прекрасна - зелені пагорби, засніжені гірські вершини, квіткові галявини і неймовірні заходи. Повітря бадьорить, а прогулянки чудові. Тут є все: пустелі, пляжі, 11 мільйонів гектарів лісу, і більше 70 000 річок і струмків. До добра чи до біди (для економіки країни), тут мало туристів - але саме тому, тут так спокійно.

2. Дуже низькі ціни

Україна одна з найдешевших туристичних країн Європи, якщо не найдешевша. Тут я подорожував набагато дешевше, ніж в Таїланді, Коста-Ріці або в Марокко. Хоча це і означає, що місцева економіка потребує допомоги, це так само означає, що це відмінна можливість витрачати стільки, скільки можеш собі дозволити, при цьому, залишаючись тут набагато довше, ніж в інших країнах.

3. Чудова кухня

Може це трошки богохульно, виставляти фото, зроблене у найпопулярнішій мережі ресторанів «Пузата хата». Я роблю це, щоб підкреслити свою думку: навіть якщо Ви подорожуєте з невеликим бюджетом, в Україні Ви будете харчуватися, як королівська особа. Витративши всього 158,50 грн. (6,00 доларів) Ви можете взяти собі: вареники з м'ясом, свинину, запечену з грибами і сиром, домашню ковбасу, борщ, овочевий салат, сирно-малиновий десерт і лимонад. Уявіть собі, що тут можна собі дозволити на 15,00 доларів!

4. У Львові можна жити і насолоджуватися життям

Моє знайомство з Україною розпочалося зі Львова. Місто є об'єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Львів, з його затишними вуличками, викладеними бруківкою, тепер є одним з моїх найулюбленіших міст. Люди тут уміють розважатися: жива музика звучить на кожній площі; тут проходить близько 50 фестивалів на рік; також в місті цікава колекція з 20-30 ресторанів на будь-який смак, починаючи від БДСМ кафе, закінчуючи секретним військовим бункером. Мені пощастило зустрітися з мером міста Андрієм Садовим. Він пожартував, сказавши, що Львів прекрасне місто, так як тут в достатку шоколад, кава і пиво.

5. Українці дуже розумні

Львів іноді порівнюють з Силіконовою Долиною. Колись я працював в одній компанії в Долині. Тепер вона знаходиться у Львові, так що я з легкістю повірив у це. Україна займає 4-е місце в світі за кількістю ІТ-фахівців, відразу після Китаю, Індії, США і Росії. Однак, великим сюрпризом для мене стала їх любов до шахів. Як триразовий переможець Національних шкільних чемпіонатів з шахів, я був повністю вражений гравцями, які грали в парку. Секрет їх шахової майстерності в тому, що вони починають з ранніх років. Там була маленька дівчинка у вишиванці, яка мене обіграла. Коли вона зробила свій останній хід, вони подивилася на мене і посміхнулася.

6. Поетів прирівнюють до героїв

Найбільші національні герої - це поети. Практично в кожному місті України є статуя улюбленого поета. Наприклад, Тарас Шевченко увійшов до Книги рекордів Гіннеса, як культурний діяч, якому звели найбільшу кількість пам'яток. Я багато розмірковував, коли відвідував Чернівецький національний університет, найкрасивіше навчальний заклад, який я коли-небудь бачив, з його арками, кам'яною кладкою, увагою до деталей. Там я відпочивав душею від божевільного світу. Я відчув, ніби я перенісся в інший час або в інше місце, де немає ні американської політики, ні сімейки Кардашьян, ні нових iPhones. Це місце, яке поновило мою душу.

7. Україна - прекрасна

В Україні дивно різноманітна архітектура. У кожному місті можна простежити вплив різних епох. В одному місці можна побачити сучасні рожеві або зелені церкви і старовинні замки; вплив європейської та радянської культури. У Києві Ви можете прогулятися по Воздвиженській вулиці і відчути себе в Європейській казці, серед цих доглянутих будиночків в пастельних тонах. Звичайно, не всі вулиці такі акуратні, але в цьому і є вся краса: краса боротьби, протистояння і історії. Залежно від того, де Ви знаходитесь, Ви можете відчути себе як в центрі Європи, так і в російській глибинці. На цьому знімку барвиста Андріївська церква, як ніби вискакує з міста.

8. Важке минуле, але багатообіцяюче майбутнє

Личаківський цвинтар, який знаходиться недалеко від Львова, є дуже відвідуваним туристичним місцем. Україна має дуже різноманітну історію, так як її безліч разів завойовували і розділяли. Українці багато страждали, і це продовжується до цього дня. У 2014 році країну розікрав і збанкрутілих власний уряд, але, під час євромайдану, країна перебудувалася. Конфлікт на Сході країни, дуже згуртував країну.

9. Ви можете повернутися назад у часі

Найцікавіше місце, де я коли-небудь був, це Чорнобиль. У Чорнобилі сталася жахлива аварія, яка була в 100 разів небезпечніше, ніж в Хіросімі і Нагасакі. Друга б така аварія знищила б всю Європу, якщо б не зусилля 800 000 сміливців. Люди кинули свої будинки і всі речі в лічені години. Ви можете подивитися на покинуте місто, на те як його залишили в далекому 1986 році: всі ці школи, лікарні, будинки і парки атракціонів. Предмети, як ця дитяча книжка лежать так, як ніби дитина зараз за неї повернеться. Чорнобиль можна відвідати тільки з екскурсійним туром, хоча поїздки туди вважаються «чорним туризмом».

10. Українській культурі більше тисячі років

Україна стала незалежною в 1991 році, коли розпався Радянський Союз і закінчилася Холодна війна. Проте, культура, традиції і звичаї формувалися тисячі років, незалежно від кордонів. Етнічні групи знають, що не важливо, як часто змінюється влада, найголовніше - самобутність народу. Їхні пісні, танці, вишивка і майстерність вистояли під натиском часу і впливом ззовні. На верхньому фото представлено традиційний музично-танцювальний виступ в Чернівцях. На нижньому фото зображені старі знімки, знайдені в хатині в селі Бабин в Карпатських горах.

11. Тут неймовірні люди

Існує міф про недружнє ставлення українців. В першу ніч, яку я провів у Львові, ми грали в гру «Я ніколи не ...» і одна українка сказала, що ніколи не починала розмову з незнайомцем. Це видається не дуже привітним, чи не так? Що ж, через два тижні, та ж група людей, вважаючи мене своїм другом, зробила для мене відео-нарізку з моїми фотографіями. А сервіс AirBnB, за допомогою якого я зняв житло, влаштував для мене сюрприз-вечірку з музикантом, а на десерт була поїздка в Milk Bar. Може українці сором'язливі і не заговорять з Вами першими, але вони найтурботливіші люди, яких я коли-небудь зустрічав. Друзі, яких Ви тут знайдете, будуть справжніми і щирими.

12. Тут є на що подивитися

В Україні стільки місць, які варто подивитися. Буковель здивувала мене красивою природою і лижами: 60 км лижної траси і 16 підйомників. Влітку тут можна насолоджуватися пішими прогулянками, велосипедними прогулянками по гірських схилах, і іншими задоволеннями, які Вам може запропонувати курортне місто. Після місячного перебування, тут все ще безліч місць, яких я не бачив. Я і не думав, що мене так зачарує Україна, поки я сюди не приїхав.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?