Саміт G20: Путін заперечує втручання Росії у вибори в США
Категорія
Політика
Дата публікації

Саміт G20: Путін заперечує втручання Росії у вибори в США

Саміт G20: Путін заперечує втручання Росії у вибори в США
Джерело:  The Guardian

Минулого тижня під час зустрічі на саміті «Великої двадцятки» Дональд Трамп і Володимир Путін обговорили санкції, пов'язані з втручанням Росії у вибори в США у 2016 році. Така заява Білого дому суперечить більш ранньої заяви Президента Сполучених Штатів.

Про це пише у своєму матеріалі The Guardian, переклад якого зробив ONLINE.UA.

Прес-секретар Білого дому Сара Хакабі-Сандерс сказала на брифінгу: «Я думаю, обговорювалися санкції, щодо втручання Росії у вибори, але не більше того».

У неділю, Трамп спростував той факт, що тема про санкції взагалі піднімалася.

Тема, про зусилля Росії вплинути на результати виборів на користь Трампа, маячила на задвірках, під час зустрічі в п'ятницю в рамках саміту «Великої двадцятки» в Гамбурзі.

Спецслужби США зробили висновок, що Путін сам замовив кампанію з підриву кандидатури Гілларі Клінтон. Згідно із заявою Держсекретаря США Рекса Тіллерсона, звинувачення було першою темою, яку підняв Трамп.

Зустріч президентів тривала 2 години 16 хвилин, що набагато перевищило заздалегідь позначені півгодини. Ця зустріч була однією з головних цілей другої закордонної поїздки, яку здійснив Трамп в статусі президента.

Так сталося, тому що Сенат США більшістю голосів ухвалив нові санкції проти Росії. Законопроект, в даний час, готується до голосування в Палаті представників. Але вони знаходяться під тиском Білого дому, який намагається їх послабити і надати адміністрації більше свободи накладати вето на запропоновані санкції.

У неділю Путін сказав, що думав, що Трамп «був задоволений» його запереченням від втручання у вибори. «(Трамп) ставив багато запитань з цього приводу», - сказав Путін. «Я, наскільки був в змозі відповісти, відповів на всі ці питання. Мені здається, що він прийняв це до відома і погодився. Але, насправді, краще запитати у нього, як він до цього поставився».

У понеділок на закритому брифінгу Хакабі-Сандерс не змогла відповісти на питання про те, чи прийняв Трамп заяву Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?