Більшість жителів Дніпра вважає, що міська влада корумпована, - експерт
Категорія
Політика
Дата публікації

Більшість жителів Дніпра вважає, що міська влада корумпована, - експерт

Більшість жителів Дніпра вважає, що міська влада корумпована, - експерт

За результатами дослідження громадської думки, проведеного в Дніпрі, 58,2% городян вважають, що мер міста Борис Філатов особисто замішаний в корупційних схемах. Також 67,7% жителів міста вважають, що НАБУ, ГПУ та інші правоохоронні органи повинні перевірити діяльність мера та міськвиконкому.

Про це на прес-конференції в ІА «Міст-Дніпро» повідомив керівник Агентства соціальних досліджень, кандидат політичних наук Віктор Пащенко, про це пишуть Українські новини, повідомляє ONLINE.UA.

За результатами дослідження 57,2% респондентів вважають, що рівень корупції в Дніпрі за останній рік виріс.

 «Отримані дані стали результатом того, що міська влада Дніпра протягом останнього року постійно піддається звинуваченням в корупції з боку політиків, громадських діячів і правоохоронців. Останні арешти чиновників мерії за звинуваченням в корупції і безпосередньо при отриманні хабарів, антикорупційні розслідування журналістів і громадських активістів, спроби депутатів міської ради відправити у відставку секретаря міської ради та голови бюджетної комісії - все це, безумовно, впливає на оцінку городянами рівня корупції в Дніпрі і загальних перспектив розвитку міста. І судячи з даних опитування, тягар відповідальності в очах громадян за всі ці події лягає насамперед на мера - 58% респондентів відповіли, що, на їхню думку, Борис Філатов замішаний в корупційних схемах, реалізованих в Дніпрі», - сказав Віктор Пащенко.

За результатами дослідження, більшість городян (61,4%) вважають, що в цілому місто розвивається в неправильному напрямку. Щодо кадрової політики мера, яка весь останній рік також викликала дуже багато нарікань, думки жителів Дніпра розділилися наступним чином: більшість опитаних негативно ставляться до призначення в команду мера колишніх «регіоналів» (38%), однак високий відсоток і тих, хто вважає це позитивним - 29,3%.

Схожа ситуація і з призначенням колишнього керівника дніпропетровського «Беркута» Андрія Ткаченко головою КП "Муніципальна поліція Дніпра": негативно - 40,3%, позитивно - 27,9%.

«Більшість опитаних жителів Дніпра - 60,3% - вважають «високим» або «скоріше високим» рівень корумпованості мера Бориса Філатова. За мером слідують його заступники Михайло Лисенко, Олександр Санжара, Світлана Епифанцева і секретар міськради В'ячеслав Мішалов. Їх рівень корумпованості вважають «високим» і «скоріше високим» 40-48% жителів міста. Важливо відзначити, що ці показники можуть бути нижче, ніж у мера Філатова через те, що їх впізнаваність також значно нижче: кількість тих, хто не зміг відповісти на це питання становить 40-47% ", - зазначив голова «Агентства соціальних досліджень».

Крім того, велика частина (53,1%) опитаних вважає, що секретаря міської ради В'ячеслава Мішалова необхідно позбавити мандата депутата міської ради, що в свою чергу є наслідком корупційного скандалу навколо перемог компаній батька Мішалова в тендерах місьбюджету на півмільярда гривень і досить високою інформованості жителів Дніпра про сам скандал.

Опитування проводило з 28 червня по 6 липня 2017 року Агентство соціальних досліджень (Дніпро). Методом особистого інтерв'ю було опитано 1040 респондентів у віці від 18 років. Метод відбору респондентів - квотна вибірка (за ознаками віку і статі). Вибірка репрезентативна для міста в цілому за показниками віку, статі та поділу міста на райони. Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) становить 3,0%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?