Безпілотник США розвідав небо над окупованим Донбасом
Категорія
Україна
Дата публікації

Безпілотник США розвідав небо над окупованим Донбасом

Безпілотник США розвідав небо над окупованим Донбасом

Безпілотник Військово-повітряних сил США RQ-4A Global Hawk провів багатогодинний політ над тимчасово окупованими територіями Донбасу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Росія", що цитує західні сайти.
Читайте також: Бойовики побоюються, що ЗСУ "двома ударами" витіснять їх на територію Росії - Тимчук
За даними агентства, проліт безпілотного літального апарату з позивним UAVGH000 зафіксували в неділю, 16 липня: БПЛА вилетів з авіабази на Сицилії, над Миколаївською областю увійшов в повітряний простір України, і рухався на висоті в 16,7 тисячі метрів у напрямку з півночі на південь вздовж лінії розмежування, однак не перетинав її.
Оскільки технічні характеристики RQ-4A Global Hawk передбачають можливість ведення стеження на глибину в 300 кілометрів, передбачається, що він спостерігав як за тимчасово окупованими бойовиками ДНР-ЛНР територіями Донецької і Луганської областей, так і за прикордонними територіями Росії.
Як повідомляв ONLINE.UA, 14 травня було зафіксовано інший проліт БПЛА ВПС США RQ-4A Global Hawk над окупованими територіями Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?