Ілон Маск назвав головну небезпеку для людства
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск назвав головну небезпеку для людства

Ілон Маск назвав головну небезпеку для людства
Джерело:  Fortune

Відомий американський інженер і винахідник, мільярдер Ілон Маск назвав штучний інтелект найбільшим ризиком для цивілізації.

Про це він розповів в рамках розмови з губернатором штату Невада Брайаном Сандовалем, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Fortune.

Читайте також: Кібермайбутнє поруч: знаменитий Ілон Маск схвилював мережу заявою

"На фронті штучного інтелекту у мене є доступ до самого переднього краю AI, і я думаю, що люди повинні бути дуже стурбовані цією технологією", - підкреслив Ілон Маск.

За його словами, люди повинні обмежити дослідження в галузі ШІ, а також вжити заходів для своєї безпеки; зокрема, збільшити кількість контрольних і наглядових камер.

"Штучний інтелект - той рідкісний випадок, коли ми повинні бути активними в регулюванні, - зауважив інженер. Він вважає, що штучний інтелект може почати війну за допомогою маніпуляцій інформацією, випуском фейковий новин і т.п.: - Перо сильніше меча".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Ілон Маск заявив про намір зв'язати людський мозок з комп'ютером вже протягом чотирьох років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?