У Китаї Вінні-Пух потрапив під цензуру через схожість з головою держави
Категорія
Світ
Дата публікації

У Китаї Вінні-Пух потрапив під цензуру через схожість з головою держави

У Китаї Вінні-Пух потрапив під цензуру через схожість з головою держави
Джерело:  FT

Популярна в Китаї соціальна мережа Sina Weibo заборонила користувачам згадувати Вінні-Пуха через його схожість з головою КНР Сі Цзіньпіном.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Financial Times.

Читайте також: Голоси радянських акторів з «Вінні-Пуха» показали в реальному звучанні: опубліковано відео

Відзначається, що раніше в Китаї багато користувачів соцмереж порівнювали Сі Цзіньпіна з персонажем книг Алана Мілна і мультиків Вінні-Пухом.

На даний же момент при спробі згадати ім'я даного персонажа при написанні поста спливає повідомлення "нелегальний контент", а деякі з GIF-зображення з ведмедем в WeChat просто видалили.

При цьому примітно, що офіційно влада країни не забороняла людям згадувати Вінні-Пуха. «Вінні-Пух став занадто політично чутливим, щоб бути згаданим в китайських соціальних мережах», - пояснили заборону в FT.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Китаї адміністрації міст запровадили критерії оцінки роботи двірників, для чого вирішили перевіряти вагу пилу з вулиць.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?