Українське суспільство забуло про своїх героїв, - Береза про українських політв’язнів
Категорія
Політика
Дата публікації

Українське суспільство забуло про своїх героїв, - Береза про українських політв’язнів

Українське суспільство забуло про своїх героїв, - Береза про українських політв’язнів
Джерело:  Gazeta.ua

Створити міжнародний тиск на Російську Федерацію – єдиний варіант повернути українських політв’язнів, - заявив народний депутат Борислав Береза, коментуючи роботу по поверненню українського політв’язня Миколи Карпюка.

Про це повідомила Gazeta.ua, передає ONLINE.UA.

«На останній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, яка відбулася в останній тиждень червня, я подав в «Райт моушн» зібрані підписи, і впевнений, що ця декларація посилить тиск на РФ. На жаль, с однієї сторони — поки що не виходить», — відмітив він.

«Підписали документ представники всіх політичних груп, з більш ніж 10 країн. Тому, я думаю, найближчим часом ми вже побачимо ефект. Також є, так звана, кулуарна дипломатія, за допомогою якої ми ведемо переговори. Нам вдасться повернути, не хочу говорити в який час, і Карпюка і Клиха», - говорить народний депутат.

На його думку, українське суспільство забуло про своїх героїв. «Я вважаю, що Микола Карпюк - один з найвідоміших українських національних політичних лідерів. Більш того, це людина, до якої я особисто ставлюся з великою повагою, саме тому я займаюся цією проблемою. Це питання ми постійно піднімаємо на ПАРЄ, під час розмов з міжнародними організаціями та посольствами. Я пам'ятаю, як Україна кричала «free Савченко», як вішали аватарки, яка була підтримка, який був тиск на міжнародне співтовариство. Зараз іноземні журналісти іноді запитують нас - чому ви так спокійно і байдуже ставитеся до того, що ваш громадянин знаходиться в ув'язненні, а до нього немає масового уваги. Це, звичайно, погано. Я розумію, що у людей багато проблем, але не треба забувати про своїх », - заявив політик.

Також Береза навів випадок викрадення солдата Гілада Шаліта Армії оборони Ізраїлю терористичними організаціями: Бригадою «Ізз ад-Дін аль-Кассам» і Армією Ісламу. «Як приклад хочу навести той же самий Ізраїль, де Гілад Шаліт протягом п'яти років був в полоні у палестинських терористів. І п'ять років - ця тема не сходила з газетних шпальт і телевізорів. Суспільство знало, що поки це питання висить у повітрі, про нього не забудуть, про нього говорять », - констатував нардеп.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?