Прем'єра Гри Престолів-7: що було в попередніх сезонах
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Прем'єра Гри Престолів-7: що було в попередніх сезонах

Прем'єра Гри Престолів-7: що було в попередніх сезонах
Джерело:  online.ua

У неділю, 16 липня, відбулася прем'єра першої серії сьомого сезону популярного серіалу «Гра Престолів», і вже скоро українці зможуть її подивитися.

Для тих, хто вже забув, що було в попередніх сезонах, або ж не бачив їх, але хоче взяти участь в перегляді нового сезону серіалу, ONLINE.UA підготував короткий огляд попередніх подій.

Читайте також: У Лос-Анджелесі відбулася прем'єра нового сезону "Гри престолів"

У першому сезоні лорд Вінтерфеллу Нед Старк стає правицею короля Роберта Баратеона, дружина якого Серсея Ланністер спить зі своїм братом-близнюком Джеймі. Втім, король не встигає про це дізнатися, отримавши смертельне поранення на полюванні, а Нед після захоплення трону Серсеєю і її з Джеймі сином Джоффрі стає бунтівником і йому відрубують голову. Дочка Старка Арья біжить з міста, прикидаючись хлопчиком. У той же час, за морем Дейенеріс Таргаріен стає дружиною кхала Дрого, народжує йому сина, після чого втрачає обох, не згорає у вогні і отримує трьох драконів. Старший син Старка Робб збирає військо і йде війною на Ланністерів, а його незаконнонароджений брат Джон Сноу йде в Нічний дозор.

У другому сезоні Робб Старк в цілому б'є Ланністерів, але упускає Джеймі, в той час як товариш Старків Теон Грейджой зраджує їх і захоплює замок Вінтерфелл. Брат загиблого Роберта Ренлі Баратеон хотів воювати з іншим братом, Станнісом, але вмирає, в той час як єдиний брат, що вижив, нападає на Королівську гавань, але йде, не знищивши її. У Дейенеріс вкрали драконів, але ті вже виросли і повернулися до неї самостійно. Джон Сноу потрапив в полон до здичавілих.

Читайте також: Вийшов новий трейлер сьомого сезону "Гри престолів"

У третьому сезоні Джейме Ланністер і Брієнна направляються в Королівську Гавань, по дорозі у них неприємності. Джон Сноу закохується в здичавілу Ігрітт, деякий час проводить з її народом, після чого повертається до Нічного дозору з трьома стрілами від неї. Тіріон Ланністер понарошку одружується на Сансі Старк, родич Старків одружується на одній з дочок Уолдера Фрея, святкують «червоне весілля», де Робба, його мати Кейтелін і військо вбивають. Арья продовжує бігти, Джоффрі збирається одружитися на Маргеріт, Теона Грейджоя позбавляють пеніса, Дейенеріс купує у работоргівців армію, після чого жорстоко їх вбиває, Станніс Баратеон йде на північ.

У четвертому сезоні Джоффрі вмирає на власному весіллі з Маргеріт, в його смерті звинувачують Тіріона, після чого за нього б'ється Оберін, але вмирає. Ланністер-молодший збігає, вбиває свою кохану і батька, Санса Старк за допомогою Петіра Бейліша, що раніше кохав її матір і вже закохався в неї, теж біжить. Дейенеріс продовжує йти по містах работорговців, вбиваючи їх. На Півночі здичавілі воюють з Нічним дозором, Ігрітт вмирає на руках Сноу, Бран Старк добирається до триокого ворона з видінь. Арья добирається до Орлиного гнізда до тітки, яку вбив Петір Бейліш, після чого вбиває Пса і пливе в Браавос.

Читайте також: Стало відомо, коли вийде 8 сезон "Гри престолів"

У п'ятому сезоні в Королівській гавані починає правити сектант Верховний Горобець, який садить у в'язницю брата Маргеріт (яка вийшла після смерті Джоффрі за його молодшого брата Томмена), гомосексуаліста Лораса Тірелла, саму Маргеріт і Серсею. Новий король нікого не може врятувати. Бейліш видає Сансу за Рамсі Болтона, який захопив Вінтерфелл, той гвалтує її. Станніс йде на замок, але не доходить. У спробі знайти удачу на вимогу Мелісандри він спалює свою дочку, але після помирає від рук Брієнни, що мстить за смерть Ренлі. Сили опору атакують воїнів Дейенеріс, вона збігає на драконі, Санса біжить від Рамсі, в Нічному дозорі заколот через договір Сноу зі здичавілими, його вбивають.

У шостому сезоні Джон Сноу воскресає, Санса захоплює Вінтерфелл, Дейнеріс знову не згорає у вогні, отримала флот і пливе в Вестерос з Тіріоном і Варісом. Мормонт шукає ліки від важкої хвороби та любові до Дейнеріс, Пес повертається, когось вбиває і зникає. Маргеріт і Томмен звертаються в віру Верховного Горобця, після чого збувається пророцтво, яке Серсея почула в дитинстві (що все її діти загинуть, а вона буде правити), всі згорають, проте Серсея - королева. Санса згодовує Рамсі собакам, Арья стає ніким, Уолдер Фрей помер, Бран став триоким вороном, Мелісандра виявилася старою, Джон Сноу (який, до слова, тепер ще й наполовину Таргаріен), - король Півночі. Петір Бейліш незадоволений. Зима прийшла.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?