Президент Польщі затвердив зміни до закону про декомунізацію
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Польщі затвердив зміни до закону про декомунізацію

Президент Польщі затвердив зміни до закону про декомунізацію

У понеділок, 17 липня, президент Польщі Анджей Дуда схвалив знесення комуністичних пам'ятників на території держави.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу польського лідера.

Читайте також: Росія на навчаннях "Захід-2017" відпрацьовуватиме наступальні операції проти Польщі та Литви - Турчинов

"Президент Республіки Польща підписав закон від 22 червня 2017 року про внесення змін до закону про заборону пропаганди комунізму або будь-якого іншого тоталітарного режиму в назвах будівель, споруд та громадських приміщень, - йдеться в повідомленні. - Пам'ятники не можуть увічнювати осіб, події чи дати, які символізують комунізм чи інший тоталітарний лад, а також будь-яким чином цей лад пропагувати".

Нагадаємо, що в Україні пакет законів про декомунізацію набув чинності 21 травня 2015 року. Відповідно до них, перейменували ряд вулиць в Україні, а також демонтували безліч пам'ятників, пов'язаних з комуністичними діячами.

Як повідомляв ONLINE.UA,  в МЗС Росії називали вождя більшовиків Володимира Леніна основоположником українізації і закликали Київ залишити в Україні "хоч якийсь" пам’ятник йому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?