У США випробували нову потужну зброю: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У США випробували нову потужну зброю: з'явилося відео

У США випробували нову потужну зброю: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Військово-морський флот США випробував першу в світі лазерну зброю, що стріляє зі швидкістю світла.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу CNN, який був опублікований на YouTube, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: З'явилося відео з новими випробуваннями ракет Північною Кореєю

Випробування лазерної зброї Laser Weapons System провели в Перській затоці з борту корабля-амфібії USS Ponce. Відзначається, що система стріляє точніше кулі зі швидкістю, що в 50 тисяч разів перевищує швидкість міжконтинентальної балістичної ракети, і при цьому може бути використана для безлічі цілей.

"Він (лазер, - ред.) кидає величезну кількість фотонів на вхідний об'єкт... Ми не турбуємося про вітер, ми не турбуємося про дальність, ми ні про що не турбуємося. Ми можемо вражати цілі зі швидкістю світла", - розповів капітан USS Ponce Крістофер Уелс.

Примітно, що при вартості системи лазерної зброї в $40 мільйонів, один постріл з неї коштує близько долара, оскільки для роботи їй необхідні тільки невеликий генератор електрики і три людини.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше за участі президента Петра Порошенка провели успішне випробування ракети, всі комплектуючі для якої були виготовлені в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?