Кіберполіція попереджає про небезпеку використання програми M.E.Doc
Категорія
Технології
Дата публікації

Кіберполіція попереджає про небезпеку використання програми M.E.Doc

Національна поліція України
Кіберполіція попереджає про небезпеку використання програми M.E.Doc

Правоохоронці радять бухгалтерам відмовитися від програми бухгалтерського обліку M.E.Doc. Про це стало відомо з повідомлення  прес-служби, яке розміщене на сайті Національної поліції, повідомляє ONLINE.UA.

Після кібератаки 27 червня, коли вірус потрапив у сотні тисяч комп'ютерів через програму бухгалтерського обліку M.E.Doc, розробники програмного забезпечення запевнили в його «цілковитій безпеці». Однак, 17 липня Кіберполіція виступила із заявою, що це брехня - загроза зараження вірусом залишається. Поліція радить не вносити M.E.Doc у список виключень антивірусних програм і фаєрволів, хоча розробники «медку» стверджують: це необхідно для нормальної роботи програми.

«У разі виконання даних рекомендацій користувачі несвідомо заборонять системам захисту комп'ютера правильно і своєчасно реагувати на шкідливу діяльність ПЗ, внесеного в «список виключень», - йдеться в прес-релізі Кіберполіції.

Проблема в тому, що жоден з бухгалтерських програмних продуктів не проходить аудит міжнародними компаніями з інформаційної безпеки, що означає їх потенційну небезпеку.

Також поліцейські радять, не запускати подібні програми від імені адміністратора, відключати автоматичне оновлення ПЗ і проводити їх в ручному режимі, перед установкою перевіряючи файли оновлень на порталах: virustotal.com, malwr.com, reverse.it, а в разі спрацювання антивіруса - слідувати його вказівкам (блокувати, видаляти або вносити в карантин).

Раніше Кіберполіція вже кілька разів рекомендувала відмовитися від використання бухгалтерського програмного забезпечення M.E.Doc через небезпеку зараження вірусом. Також правоохоронцями були проведені обшуки в офісі розробника програми і вилучені сервери.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?