Три кроки до щастя: що потрібно робити, щоб стати щасливим?
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Три кроки до щастя: що потрібно робити, щоб стати щасливим?

Три кроки до щастя: що потрібно робити, щоб стати щасливим?
Джерело:  independent.co.uk

«Те, як ми проводимо наші дні, це те, як ми проводимо все наше життя», про це пише Анні Діллард в своїй книзі «The Writing Life».

Там немає керівництва або швидкого доступу до щасливого життя, але там описані прості речі, які нам потрібно робити, щоб стати щасливішими.

Про це пише у своєму матеріалі The Independent, переклад якого зробив ONLINE.UA.

«Ми можемо вибирати яким буде наше життя, нашу поведінку, наші думки, щодо того, якими людьми ми хочемо бути», сказав ведучий програми «The One You Feed» Ерік Циммер виданню Business Insider.

Циммер спілкувався з більш ніж 200 психологами і фахівцями з особистісного орієнтування на предмет подолання страху і плекання щастя. Він визначив, що щастя - це не просто позитивне мислення. Воно вимагає постійних і послідовних зусиль жити кращим життям.

Ось кілька стратегій, щоб почати вашу подорож вже сьогодні:

  1. Медитація

Навіть якщо приділяти їй не більше 2-3 хвилин в день, медитація допоможе вам стати більш справжнім, зосередженим і чуйним, стверджує Циммер. Медитація також допоможе вам зрозуміти, як працює ваш мозок і уникнути психічного перевантаження.

«Щастя полягає в усвідомленні», говорить він. «Дуже важливо почати тренувати цю здатність».

Якщо ви новачок, спробуйте сидіти в якомусь тихому місці по кілька хвилин в один і той же час кожен день. Зосередьтеся тільки на тому, що відбувається в даний момент, сконцентруйтеся на своєму диханні.

Медитація в положенні сидячи не єдиний спосіб концентрації. Циммер говорить, що можна спробувати і інші види діяльності, наприклад, біг або навіть прибирання.

  1. Встановіть будильник, який буде відволікати вас від соцмереж

Соцмережі Twitter, Facebook, і Tumblr влаштовані так, щоб ми продовжували їх гортати і прокручувати. А функції автозапуску на YouTube і Netflix розроблені так, щоб ми не могли від них відволікатися.

«У нас є природне бажання відволікатися на телефони, що не завжди погано. Але ми повинні дбати про те, яку інформацію ми споживаємо», говорить Циммер. «Чим більше ми усвідомлюємо, як проводимо свій час, і чим частіше робимо те, що нам подобається, тим щасливішими ми стаємо».

Насправді, ми можемо використовувати наші телефони, щоб уникнути безглуздого просиджування в інтернеті. Якщо ви хочете зайти на Facebook на 10 хвилин, встановіть будильник. Як тільки він продзвонить, негайно виходьте з профілю.

Ви також можете влаштовувати випадкові перевірки протягом дня, і потім ставити собі три питання: Де я? Що я роблю? Чи важливо для мене те, що я роблю?

  1. Зіграйте в Гру в алфавіт, щоб позбутися негативних думок

Якщо ви помітили, що вас турбує багато негативних думок, то Циммер рекомендує спробувати Гру в алфавіт.

Почніть з літлітери букви Б і так до самого кінця алфавіту.

Циммер говорить, що це відмінний спосіб позбутися від нездорової і неправильної моделі мислення.

«Цей спосіб «прочищає мозок» і може бути набагато ефективнішим, ніж просто позитивне мислення», говорить він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?