Рабінович зустрівся з українським політв'язнем Карпюком
Категорія
Україна
Дата публікації

Рабінович зустрівся з українським політв'язнем Карпюком

Рабінович зустрівся з українським політв'язнем Карпюком
Джерело:  online.ua

У вівторок, 18 липня, народний депутат України та лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович зустрівся з українським політичним в'язнем Миколою Карпюком, який зараз відбуває термін у російській в'язниці, про це пишуть Экономические известия, повідомляє ONLINE.UA.

 Нагадаємо, Микола Карпюк - один з лідерів і засновників «Правого сектора». У березні 2014 року він був затриманий при в'їзді в Росію, де знаходиться до цих пір, відбуваючи покарання за сфабрикованими звинуваченнями в злочинах проти федеральних військ (1994-1996 рр.), скоєних під час Першої чеченської війни. У травні 2016 року Миколу було засуджено до 22,5 років в'язниці. Російська правозахисна організація «Меморіал» визнала Миколу Карпюка політв'язнем.

«Ось і сталося! Я раніше боявся про це писати. Це місто Володимир – відомий Володимирський централ. Тільки що мені вдалося зустрітися з Миколою Карпюком, який ось уже три роки перебуває тут. Всі подробиці я розповім в Києві. Але я дуже задоволений тим, що ця мужня людина зберігає волю, твердість, і я думаю, що після нашої зустрічі він ще більше зміцниться духом. Спасибі всім, хто допоміг організувати цю зустріч!», - заявив Рабінович під час онлайн-трансляції з Володимира на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Україна! З далекого міста Володимира - Володимирського централу - передають всім привіт від політв'язня Миколи Карпюка, який вже три роки перебуває тут. І, на жаль, у нас всіх не доходили руки до нього. Хочу вам сказати: він живий - здоровий і посміхається», - заявив депутат.

Нагадаємо, раніше Вадим Рабінович заявляв про те, що докладе максимум зусиль для звільнення Миколи Карпюка з російської в'язниці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?