Україна і Грузія домовились про стратегічне партнерство
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна і Грузія домовились про стратегічне партнерство

Україна і Грузія домовились про стратегічне партнерство
Джерело:  president.gov.ua

Лідери України та Грузії Петро Порошенко і Георгій Маргвелашвілі підписали документ про встановлення стратегічного партнерства між державами.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.

«Це вища форма довіри між керівництвом держав і вища форма довіри між нашими народами», - підкреслив Порошенко.

Читайте також: Екс-голова Нацполіціі України повернула громадянство Грузії - ЗМІ

Він також висловив зацікавленість в зростанні товарообігу між країнами, і запросив в Україну грузинських підприємців. «$526 млн за 2016 рік, але ми вважаємо, що це не відображає той потенціал, який є в України і Грузії. Ми ставили за мету довести за кілька років товарообіг між нашими країнами до $1 млрд», - зауважив президент України і додав, що вже в першому кварталі 2017 року зростання товарообігу було зафіксоване на рівні в 16,5%.

«Це також обумовлює і доцільність збільшення взаємного обсягу прямих інвестицій між Україною та Грузією», - продовжив Порошенко, зауваживши, що в економіці Грузії налічується $42 млн українських інвестицій, в той час як в економіці України відповідна цифра набагато менша, - лише $4,6 млн грузинських інвестицій.

«Не дивлячись на те, що Україна і Грузія стоять перед великим викликом через окупацію Росією, нашим пріоритетом залишається продовження реформ», - підкреслив, у свою чергу, прем'єр-міністр Грузії.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Європарламенті ініціювали додаткове фінансування пілотного проекту з протидії пропаганді Росії в Україні, Молдові та Грузії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?