Смерть дитини на Львівщині: як впізнати заворот кишок, причини і симптоми
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Смерть дитини на Львівщині: як впізнати заворот кишок, причини і симптоми

Смерть дитини на Львівщині: як впізнати заворот кишок, причини і симптоми
Джерело:  5 канал

У львівській лікарні після кількох складних операцій помер 12-річний хлопчик Рома.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 5 канал.

Відзначимо, що хлопчик приїхав до своєї тітки в Тернопіль, де почав скаржитися на сильні болі в животі, після чого вже в лікарні Львова йому поставили діагноз заворот кишок і поцікавилися, чому пацієнта везли так довго. Кілька складних операцій не допомогли врятувати дитину. Причиною смерті значиться омертвіння кишечника і тромбоз.

При цьому родичі дитини впевнені, що в смерті хлопчика винна лікарська помилка. У ситуації розбираються правоохоронці.

Що таке заворот кишок і як вчасно визначити його симптоми? Заворот кишок виникає внаслідок порушення прохідності одного з відділів кишечника, найчастіше спостерігається у вегетаріанців і може призводити до летального результату.

Першими симптомами є: переймоподібний біль в животі, блювота, нудота. Пізніше кал потрапляє в шлунок, і блювота набуває відповідного запаху. У пацієнта відходять гази, але немає випорожнень, живіт сильно роздувається і змінює форму.

У разі виникнення підозр на захворювання заворотом кишок слід негайно звертатися до лікарів, оскільки остаточно діагноз можуть поставити тільки в рамках стаціонару. Медики спочатку проводять медикаментозну терапію: дають знеболювальне, знижують інтоксикацію, відновлюють водно-сольовий баланс, ставлять клізми і зонди. Якщо медикаментозна терапія не допомагає, проводиться операційне втручання, ділянки кишечника видаляють, пошкоджені частини реанімують, хірургічно усувають непрохідність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?