Екс-президенти Польщі зробили гучну заяву про диктатуру
Категорія
Світ
Дата публікації

Екс-президенти Польщі зробили гучну заяву про диктатуру

Екс-президенти Польщі зробили гучну заяву про диктатуру
Джерело:  wyborcza.pl

Відразу три колишні президенти Польщі назвали судову реформу правлячої партії "Право і Справедливість" Ярослава Качинського шляхом до диктатури.

Про це йдеться у відкритому зверненні до суспільства, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Wyborcza.pl.

Читайте також: У Польщі десятки тисяч людей вийшли на протести: з'явилися фото і відео

Колишні президенти Лех Валенса, Броніслав Коморовський та Александер Квасьнєвський, а також ще ряд діячів, незважаючи на різницю поглядів, "об'єдналися в боротьбі проти Качинського", щоб відстояти свої права заради солідарності, яка "народилася з найбільшого в історії Європи мирного повстання, польського серпня 1980 року".

"Ми боремося, оскільки програний бій за Верховний суд буде початком необмеженої тиранії і диктатури нинішнього уряду", - йдеться в тексті звернення.

Як відомо, судова реформа проведе зміни в законах про Суд загальної юрисдикції, Верховний суд і Національну судову раду, що, на думку правлячої партії, призведе до лікування від патологій судової гілки влади.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Польщі Анджей Дуда схвалив знесення комуністичних пам’ятників на території держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?