Українці вибрали президентську трійку: Рабінович, Тимошенко, Порошенко, - соцопитування
Категорія
Економіка
Дата публікації

Українці вибрали президентську трійку: Рабінович, Тимошенко, Порошенко, - соцопитування

Українці вибрали президентську трійку: Рабінович, Тимошенко, Порошенко, - соцопитування
Джерело:  Вести.ru

В українському політикумі продовжують кипіти пристрасті, незважаючи на відпускний період. Так, все частіше з вуст політиків, політологів і експертів лунають припущення і прогнози, що Україні не уникнути дострокових виборів, при тому, як парламенту, так і президента. Про проведення соціологічного опитування повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Вєсті.

Команда Центру «Active Group» провела соціологічне опитування в п'яти українських містах - Київ, Харків, Львів, Дніпро і Одеса - для того, щоб дізнатися, які політичні уподобання серед українців. Респондентам було поставлено питання: якби вибори Президента України відбулися б завтра, то за кого ви б віддали свій голос?

За підсумками дослідження були отримані такі результати: в Києві Юлія Тимошенко ( «Батьківщина») набрала 10,0% голосів, Петро Порошенко - 7,9%, а трійку київських лідерів замикає Вадим Рабинович ( «За життя») - 4,8%.

У той же час в Одесі за Рабиновича віддали б свої голоси 9,1% одеситів, за Порошенка - 5,5%, а за Тимошенко - 4,7%.

Аналогічна ситуація з лідером опитувань і в Харкові, де Рабинович очолив трійку потенційних лідерів на президентських виборах за результатами соціологічного опитування, набравши 9,0% голосів, у Порошенка - 8,0%, у Тимошенко - 6,7% підтримки.

У Дніпрі ситуація виглядає інакше, Тимошенко - 10,1% опитаних, Порошенко - 9%, Рабинович - 5,3%.

У Львові ж більшість респондентів бачать наступним президентом, наприклад, Святослава Вакарчука - 8,8%. У той же час Міхеїл Саакашвілі за результатами опитування набрав у Львові 8,5%, а Юлія Тимошенко - 5,5%.

Необхідно відзначити, що за результатами досліджень майже кожен п'ятий українець задекларував, що зіпсує бюлетень або взагалі не прийде на президентські вибори. Аналітик центру «Active Group» Віталій Шедловській впевнений, що це є прямим доказом розчарування у виборчому процесі рядовими громадянами, а також гострої необхідності в проведенні виборчої реформи в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?