У росіян стався великий конфуз з Молдовою
Категорія
Політика
Дата публікації

У росіян стався великий конфуз з Молдовою

У росіян стався великий конфуз з Молдовою

Влада Молдови заборонила російській делегації на літаку Повітряно-космічних сил переліт через повітряний простір країни.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс».

Відзначимо, що делегація РФ на чолі з віце-прем'єром Дмитром Рогозіним планувала відвідати святкування 25-річчя з початку так званої "миротворчої операції" на Дністрі.

Читайте також: В Придністров'ї придумали, як стати ще "ближче" до Росії: у мережі гострять

Міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Андрій Галбур направив до дипустанови Росії в Кишиневі лист, в якому поінформував про заборону перельоту російського військового літака через повітряний простір держави.

"Змушені відмовити в наданні дозволу на переліт у повітряному просторі Молдови і посадку літаків військово-повітряних сил Росії в аеропортах Кишинева і Тирасполя через відсутність необхідних для цього умов, про які російська сторона раніше була неодноразово поінформована", - йдеться в тексті листа.

Примітно, що у відповідь на це Рогозін повторно заявив про намір прилетіти в Молдову.

"Я не зрозумів, хто там мені чого заборонив. Прилечу обов'язково. Зустрінемося і з президентом Молдови, і з керівництвом ПМР (невизнаної Придністровської Молдавської республіки)", - сказав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в невизнаному Придністров'ї остаточно визнали прапор Росії другим "державним".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?