Siemens зі скандалом розірвав відносини з Росією через Крим
Категорія
Політика
Дата публікації

Siemens зі скандалом розірвав відносини з Росією через Крим

Siemens зі скандалом розірвав відносини з Росією через Крим
Джерело:  Siemens

Німецький концерн Siemens заявив про припинення поставок обладнання для електростанцій держкомпаніям Росії через незаконне переправлення турбін в анексований Крим.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на опублікований 21 липня прес-реліз компанії.

Читайте також: Siemens вдвічі скоротила свій бізнес в Росії через санкції

"Компанія Siemens отримала достовірну інформацію про те, що, незважаючи на всі попередні зусилля, всі чотири газові турбіни, які були поставлені влітку 2016 року для проекту в Тамані, в південній Росії, з тих пір були модифіковані на місці і незаконно переміщені в Крим", - підкреслили в прес-службі компанії і назвали вчинок Росії "грубим порушенням контрактів, довіри і законодавства ЄС".

Siemens запропонувала викупити переміщені в Крим турбіни, анулювати відповідний контракт, а також заявила про відмову від міноритарної частки в російській "Інтеравтоматиці", яка серед інших займалася установкою турбін в Крим.

Примітно, що заступник голови комітету Держдуми з економічної політики, промисловості, інноваційного розвитку і підприємництва Володимир Гутен висловився про те, що рішення німецького концерну дозволить Росії зайнятися імпортозаміщенням.

"Вони не мають монополії на технології, і існує досить широкий спектр пропозицій з інших країн, в тому числі країн Південно-Східної Азії. Але я думаю, що ми скористаємося цим випадком, який, з одного боку, формує певні короткострокові незручності, з іншого боку - дає можливості для безумовного проведення імпортозаміщення", - цитує Гутенева РІА Новини.

Як повідомляв ONLINE.UA, компанія Siemens заборонила Росії використовувати свої турбіни на території Криму через введені проти РФ санкцій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?