106 років тому народився Маршалл Маклуен: чому Google присвятив йому Doodle
Категорія
Культура
Дата публікації

106 років тому народився Маршалл Маклуен: чому Google присвятив йому Doodle

106 років тому народився Маршалл Маклуен: чому Google присвятив йому Doodle
Джерело:  online.ua

21 липня 2017 року минуло 106 років з дня народження відомого канадського філософа і критика, дослідника впливу ЗМІ на маси Маршалла Маклуена.

Про це повідомляє ONLINE.UA.

Маклуен мав освіту інженера, філолога і філософа, був доктором наук, членом наукового Королівського товариства, радником Комісії зі зв'язків з громадськістю Ватикану.

Читайте також: Порошенко привітав з днем народження відому поетесу: з'явилося відео

Він подарував світові безліч книг і наукових робіт, що відрізняються його особливим стилем написання. Особливо відомими є такі видання як "Механічна наречена: Фольклор індустріальної людини" 1951 року, "Галактика Гутенберга: Становлення людини друкувального" 1962 року, "Розуміння медіа: Зовнішні розширення людини" 1964 року, і також "Медіа - це повідомлення: Перелік наслідків" і "Війна і мир в глобальному селі" 1967 року.

Окремо варто відзначити роботу "Механічна наречена: Фольклор індустріальної людини", яка стала першою великою роботою філософа і відрізняється, перш за все, мозаїчним стилем написання. У безлічі невеликих глав, які можна читати в довільному порядку, Маклуен демонструє приховані форми впливу на масову свідомість в таких формах комунікації як кіно, реклама, телешоу.

В інших роботах філософ відповідає на такі питання як: вплив засобів комунікацій на людину і саме суспільство, способи впливу комунікаційних технологій на організацію когнітивних процесів в суспільстві, досліджує екологію засобів комунікації і т.п.

Маршалл Маклуен народився 21 липня 1911 року в канадському Едмонтоні, а помер 31 грудня 1980 року в Торонто.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?