США готують нові санкції проти Росії, в Євросоюзі обговорюють заходи у відповідь
Категорія
Політика
Дата публікації

США готують нові санкції проти Росії, в Євросоюзі обговорюють заходи у відповідь

США готують нові санкції проти Росії, в Євросоюзі обговорюють заходи у відповідь
Джерело:  congress.gov

У США опублікували новий законопроект щодо санкцій проти Росії і Ірану. Країни Євросоюзу обговорюють введення заходів у відповідь.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Конгресу США.

Законопроект передбачає зменшення максимального терміну ринкового фінансування російських банків, що знаходяться під санкціями, до 14 днів, а аналогічних компаній нафтогазового сектору, - до 30 днів.

Читайте також: В ЄС знайшли несподівано жорсткі слова для Трампа

У той же час, в документі йдеться, що президент США зможе накласти санкції на тих, хто захоче вкласти в будівництво експортних трубопроводів Росії більше $5 млн за рік або $1 млн одноразово, або буде надавати проектам інформаційну підтримку, послуги, технології.

Таким чином, США буде протидіяти будівництву "Північного потоку-2".

Відзначимо, що, за словами прес-секретаря президента Росії Володимира Путіна Дмитра Пєскова, російський лідер сприйняв законопроект Конгресу США "досить негативно".

Влада Євросоюзу, в свою чергу, назвала опублікований законопроект, - односторонніми діями США. Вважається, що обумовлені обмеження можуть послужити причиною непередбачених, невибіркових, масштабних наслідків.

За даними Financial Times, глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер до засідання 26 липня підготував документ про можливу відповідь ЄС на санкції США, якщо вони будуть введені без врахування зауважень Євросоюзу.

Згідно з текстом документу, пропонується кілька варіантів відповіді: визнати американські санкції недійсними на території ЄС або ж отримати від Дональда Трампа запевнення, що обмежувальні заходи не торкнуться інтересів Євросоюзу, і ін.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в ЄС висловлювали стурбованість тим, що США можуть втратити світове лідерство через внутрішню напруженість, якої не спостерігалося ніколи раніше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?