Розрив співпраці Siemens з РФ: в ЄС запропонували розширити антиросійські санкції
Категорія
Політика
Дата публікації

Розрив співпраці Siemens з РФ: в ЄС запропонували розширити антиросійські санкції

Розрив співпраці Siemens з РФ: в ЄС запропонували розширити антиросійські санкції
Джерело:  Reuters

Після скандалу з перевезенням Росією газових турбін Siemens в анексований Крим, Німеччина ініціює розширення антиросійських санкцій.

Про це заявили джерела в Брюсселі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Читайте також: Siemens вдвічі скоротила свій бізнес в Росії через санкції

"Для введення нових санкцій ЄС потрібно одностайне рішення. У санкційний список можуть включити трьох-чотирьох громадян РФ і юридичних осіб. Може йтися про чиновників Міністерства енергетики Росії і компанії Технопромекспорт, яка займалася переправленням обладнання на півострів", - йдеться в повідомленні.

Також відомо, що питання розширення санкцій проти Росії може бути обговорено в середу, 26 липня.

Примітно, що представник президента Росії Дмитро Пєсков відмовився коментувати інформацію про нові санкції проти РФ.

"Ми не вважаємо за можливе коментувати повідомлення Reuters, які не містять будь-яких посилань на будь-якесь виразне джерело, - зауважив він і зазначив, що новина може бути "фейком". - Говорити про якісь евентуальні заходи у відповідь, не маючи чітких вступних про прийняті або не прийняті рішення, було б контрпродуктивно і робити цього не будемо".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше компанія Siemens заявила про встановлення факту перевезення турбін, виготовлених для проекту в Тамані, в окупований Крим, і про розрив співпраці з держпідприємствами РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?