Новий випадок ботулізму в Україні: що це за хвороба, її симптоми
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Новий випадок ботулізму в Україні: що це за хвороба, її симптоми

Новий випадок ботулізму в Україні: що це за хвороба, її симптоми

У Харкові стався новий спалах ботулізму: 22-річна місцева жителька в п'ятницю, 21 липня, була госпіталізована у важкому стані.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Слобідський край".

Читайте також: У Києві люди отруїлися рибою з супермаркетів: є загиблий

Відзначимо, що вже 22 липня дівчину підключили до апарату штучного дихання. Було встановлено, що вона отруїлася в'яленою рибою. На даний момент її стан стабільний, вона отримала сироватку від ботулізму.

Як відомо, в кінці травня Україну накрила найбільший за останні роки спалах ботулізму, - були зафіксовані летальні випадки в Києві, Сумах, випадки захворювання в Запоріжжі.

Ботулізм є інфекційно-токсичним захворюванням та, як правило, з'являється після вживання з їжею бактерії clostridium botulinum, призводить до паралічу і смерті. Ботулізмом найчастіше хворіють внаслідок вживання домашніх консервованих грибів, консервованого м'яса, риби і овочів; також їм можна захворіти, заразившись через рану.

Симптоми хвороби проявляються в період від кількох годин до 10-ти днів, і включають в себе: блювоту, невелику температуру, пронос, болі в животі, двоїння в очах, невиразну мову, сухість у роті, слабкість.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Херсоні жінка захворіла на ботулізм після того, як з’їла в’ялену рибу, яку придбала у місцевому супермаркеті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?