Припинення енергопостачання в ОРДО: в "Укренерго" розповіли про багатомільйонні борги Донбасу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Припинення енергопостачання в ОРДО: в "Укренерго" розповіли про багатомільйонні борги Донбасу

Припинення енергопостачання в ОРДО: в "Укренерго" розповіли про багатомільйонні борги Донбасу
Джерело:  online.ua

Окуповані бойовиками так званої ДНР райони Донецької області, енергопостачання яких було припинено 26 липня, заборгували Україні багатомільйонні суми за електроенергію.

Про це розповів в.о. директора "Укренерго" Всеволод Ковальчук, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.

Читайте також: В "Укренерго" зробили важливу заяву щодо надзвичайних заходів в енергетиці

"Йдеться про багатомільйонні суми", - зауважив Ковальчук, проте додав, що останнім часом перетоки Донецької області були невеликими, близько 25-30 МВт потужності середньодобово, в той час як для Луганської області ця цифра іноді сягала 250-260 МВт.

За його словами, процес відключення окупованих терористами територій від українського електропостачання почався ще в березні 2017 року, проте затягнувся з огляду на те, що частина споживачів, які перебувають на підконтрольній владі території України, отримувала електрику з окупованих районів.

"І зараз в Донецькій області в першу чергу очікувалося гарантоване енергопостачання Авдіївки не з неконтрольованої території", - підкреслив в.о. директора"Укренерго" Всеволод Ковальчук.

Як повідомляв ONLINE.UA, енергопостачання окупованих територій Луганської області було припинено ще навесні 2017 року, в той час як подавати електрику в захоплені бойовиками райони Донецької області припинили лише в 00:00 26 липня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?