У Європі відмовляються від проектів, пов'язаних з "Північним потоком-2"
Категорія
Світ
Дата публікації

У Європі відмовляються від проектів, пов'язаних з "Північним потоком-2"

У Європі відмовляються від проектів, пов'язаних з "Північним потоком-2"

Федеральне мережеве агентство ФРН Bundesnetzagentur відмовилося від п'яти проектів, пов'язаних з російським газопроводом "Північний потік-2".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bundesnetzagentur.

Читайте також: Розрив співпраці Siemens з РФ: в ЄС запропонували розширити антиросійські санкції

Відзначимо, що в Німеччині проекти визнали ненадійними і виключили їх з перспективного "Плану розвитку газотранспортної мережі до 2026 року". "Цими змінами ми захищаємо німецьких клієнтів від непотрібних витрат", - підкреслив президент німецького регулятора Йохен Гоманн.

Він також зазначив, що, перш ніж розглядати подібні проекти, необхідно, щоб сам "Північний потік-2" отримав дозвіл на будівництво.

"Північний потік-2" передбачає будівництво газопроводу з Росії до Німеччини через Балтійське море потужністю 55 млрд куб м газу щорічно.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Палата представників Конгресу США ввела обмежувальні заходи проти Росії, що, зокрема, передбачають обмеження американсько-російського співробітництва в плані будівництва "Північного потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?