В Україні розширили список безкоштовних ліків
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні розширили список безкоштовних ліків

В Україні розширили список безкоштовних ліків
Джерело:  МОЗ України

Список лікарських препаратів, вартість яких підлягає відшкодуванню, поповнився 42-ма новими позиціями.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр Міністерства охорони здоров'я України, який оприлюднив наказ №856 від 26 липня поточного року.

Читайте також: Скасування безкоштовної медицини суперечить Конституції України, - Рабінович

Відзначимо, що на даний момент в реєстрі міститься 199 позицій, вартість 30-ти з яких держава відшкодовує в повному обсязі.

42-ма новими лікарськими засобами є: 33 препарати для хворих на серцево-судинні захворювання, п'ять різновидів медикаментів для страждаючих від цукрового діабету, а також чотири медикаменти від бронхіальної астми. З них 17 виробляються в Україні, 21, - в Європі, чотири, - в Індії, і ще один, - в Ізраїлі.

Варто відзначити, що дана програма уряду по частині реформи охорони здоров'я стартувала в квітні 2017 року. На даний момент до неї приєдналися вже більше шести тисяч аптек.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні знаходиться близько 1,7 мільйонів чоловік, які потребують наркологічної та психологічної допомоги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?