Якби вибори президента відбулися наступної неділі, то як би Ви проголосували, - соцопитування
Категорія
Україна
Дата публікації

Якби вибори президента відбулися наступної неділі, то як би Ви проголосували, - соцопитування

Якби вибори президента відбулися наступної неділі, то як би Ви проголосували, - соцопитування
Джерело:  Gazeta.ua

Українське незалежне дослідницьке і комунікаційне агентство Z&B Global провело всеукраїнське опитування, в якому взяли участь 2009 громадян України, у період з 2 по 19 липня. За повідомленнями аналітиків агентства регіональна і соціально-демографічна репрезентативність дослідження була забезпечена у повній мірі, пише Gazeta.ua, повідомляє ONLINE.UA.

Учасникам опитування серед загальних питань пропонували визначитись стосовно своїх електоральних вподобань, надавши відповідь на запитання: якби парламентські вибори проводились найближчої неділі, то як би ви проголосували та, якби вибори президента відбулися наступної неділі, то як би ви проголосували.

Директор дослідницької компанії Z&B Global Олексій Якубін зазначив, що ситуація, яка склалась, одночасно очікувана і частково несподівана, у деякому роді оновлена. «Лідери рейтингу, а так само їх партії ні для кого не новина. Ці політики з багаторічним стажем і досвідом, вже займали і займають керівні посади в країні. Відносно свіжа зміна - рейтинг популярності Вадим Рабінович протягом останнього півріччя, що демонструє тенденцію до зростання. Те ж стосується і партії «За Життя», проект, який дзеркально відображає рейтинг лідера партії. Йому поступилися і Гриценко, котрий до недавніх пір був в першій трійці, і радикал Ляшко. Справа в тому, що в суспільстві є прагнення до нових облич в політиці, пов'язане з розчаруванням в нинішній владі і в «попередниках», які змінюють один одного, а «від перестановки доданків сума не змінюється», - додав політолог.

Якубін зазначив, що потенційна явка на президентські вибори 75,6%, на 10% більше, ніж імовірна явка на парламентські вибори. Це пояснюється тим, що для наших співвітчизників важлива не тільки сама персона, але і харизматичні риси її лідера. У протиріччя нинішньому формальному державному ладу - парламентсько-президентської республіки, президент, як гарант держави, в суспільній свідомості наділяється більшими повноваженнями, ніж парламент: українці сконцентровані більше на конкретну людину, ніж на партію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?