У Києві святкують День хрещення Київської Русі: з'явилися фото з висоти пташиного польоту
Категорія
Культура
Дата публікації

У Києві святкують День хрещення Київської Русі: з'явилися фото з висоти пташиного польоту

У Києві святкують День хрещення Київської Русі: з'явилися фото з висоти пташиного польоту
Джерело:  online.ua

27-30 липня в Києві проводять ряд урочистих заходів, приурочених до 1029-ї річниці хрещення Київської Русі-України.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на центр інформації Української православної церкви.

У четвер, 27 липня, УПЦ провела на Володимирській гірці урочистий молебень, який закінчився Хресним ходом з 11-ю чудотворними іконами від вулиці Грушевського до Києво-Печерської Лаври, де після всього також провели урочисте богослужіння.

Читайте також: На Прикарпатті пройшла масштабна хресна хода за перемогу і мир: з'явилися вражаючі фото та відео

Хресний хід очолив предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій, який під час проведення ходи зупинився на вулиці Грушевського, щоб покласти квіти і провести заупокійну літію за загиблими активістам Майдану.

Згідно з даними Української православної церкви, у Хресній ході взяли участь близько 100 тисяч православних християн. "З нами молилися не тільки паломники з України, були представники Білорусі, Молдови, Румунії та інших держав", - розповів митрополит Антоній (Паканич).

Читайте також: Як спецслужби Путіна використали хресну ходу на Київ: з'явилося пояснення

У той же час, столичні правоохоронці стверджують, що в Хресній ході взяли участь близько 15 тисяч віруючих.

Варто зауважити, що в п'ятницю, 28 липня, в Києво-Печерській Лаврі та Свято-Володимирському кафедральному соборі запланована Божественна літургія, після якої планується ще один Хресний хід по Володимирській вулиці до пам'ятника Володимиру Великому, у якого буде проведений урочистий молебень.

Читайте також: Хресна хода в Києві: у Авакова розвеселили смішною фотожабою

У зв'язку з масовими заходами, київські поліцейські перейшли на посилений режим охорони порядку в місцях великого скупчення людей в центрі столиці, в цілому задіявши понад 3,5 тисячі правоохоронців і бійців Нацгвардії.

З огляду на святкування Дня Хрещення в Києві до 30 липня також будуть проводитися різноманітні акції з концертами духової музики і круглими столами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?