Чого Росії чекати від нових санкцій США: з'явилося детальне пояснення
Категорія
Політика
Дата публікації

Чого Росії чекати від нових санкцій США: з'явилося детальне пояснення

Чого Росії чекати від нових санкцій США: з'явилося детальне пояснення
Джерело:  Голос Америки

Законопроект США, який вводить ряд нових санкцій проти Росії, переслідує три основні мети.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

Відзначимо, що, по-перше, новий законопроект вводить в силу чотири укази, видані в 2014 році тодішнім президентом США Бараком Обамою. Укази спрямовані проти сепаратистів в Україні і соратників оточення президента РФ Володимира Путіна і екс-президента України, втікача Віктора Януковича. Крім того, вони обмежують американо-російське співробітництво в сферах оборони, енергетики, фінансів, а також вводять в силу укази Обами про блокування активів через кібернапади.

Читайте також: Нові санкції США проти Росії: у Лаврова відповіли погрозами

По-друге, законопроект розширює існуючі санкції, зобов'язуючи державного лідера обмежувати: залучення боргу для секторів фінансів, енергетики, видобутку нафти; інвестиції на суму в більш ніж $10 млн; можливості держпідприємств РФ залучати фінансування через приватизацію. Також він забороняє підтримувати проекти Росії з видобутку нафти нетрадиційних джерел за межами РФ і вводить мінімальну дозволену участь в таких проектах для російських компаній, що потрапили під санкції, на рівні в 33%.

По-третє, новим документом будуть введені нові обмежувальні заходи, пов'язані з порушенням прав людини, кібервтручанням і корупцією в Росії.

Читайте також: Якесь хамство: Путін різко відреагував на санкції США

Примітно, що критерії, за якими можна буде змінити санкції, як і раніше стосуються врегулювання ситуації в Україні відповідно до Мінських угод. При цьому президент США може накласти нові санкції, однак зняти їх можна тільки з дозволу Конгресу.

Згідно з текстом законопроекту, американський лідер повинен буде дотримуватися наступних пріоритетів зовнішньої політики: заклик влади РФ до виведення військових з України, Грузії і Молдови; повернення кордону зазначених країн під контроль відповідних урядів; припинення дій, що завдають шкоди урядам перерахованих держав.

В окремому положенні йдеться про підтримку реформ ринку енергетики в Україні, протистояння "Північному потоку-2", розвиток енергетичної безпеки України.

Як повідомляв ONLINE.UA, законопроект про введення нових санкцій проти Росії, КНДР і Ірану був схвалений Палатою представників Конгресу США і Сенатом. Тепер для набуття ним чинності необхідний тільки підпис президента Дональда Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?