Суд Росії виніс вирок українському в'язневі Путіна
Категорія
Події
Дата публікації

Суд Росії виніс вирок українському в'язневі Путіна

Суд Росії виніс вирок українському в'язневі Путіна

Українець Олексій Сізонович засуджений в Росії до 12-ти років ув'язнення в колонії суворого режиму за "підготовку терактів".

Таке рішення виніс Північно-Кавказький окружний військовий суд РФ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Дзеркало тижня".

Читайте також: Не віримо в справедливість: українські в'язні Путіна виступили в суді

У суді вирішили, що 61-річний пенсіонер Сізонович винен за статтями про підготовку теракту, придбання, зберігання вибухових пристроїв або речовин, незаконний перетин російського кордону, і повинен виплатити штраф у розмірі 250 тис рублів (близько 110 тисяч гривень), а також відбути 12 років у виправній колонії суворого режиму.

Варто зауважити, що адвокат захисту закликала суд врахувати "визнання провини" її клієнтом і пом'якшити покарання до мінімального, проте вирок повністю збігся з вимогами боку звинувачення.

Згідно з даними слідчих Росії, Сізонович в квітні 2014 року утворив разом з невідомим "організовану групу" для "здійснення терактів в Росії і Україні", при цьому пенсіонер, що 11 років пропрацював підривником на шахті, нібито збирав дані про транспортну інфраструктуру.

Пенсіонера затримали у вересні 2016 року, заявивши, що він у травні того ж року був у Каменськ-Шахтинському Ростовської області, де збирав дані про місцевий вокзал, щоб провести у ньому в майбутньому теракт.

Як повідомляв ONLINE.UA, директора української бібліотеки в Москві Наталю Шаріну, затриману за нібито поширення екстремістської літератури, засудили до умовного терміну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?